Evenimentul Zilei > International > Semnal de alarmă privind armele nucleare. Papa Francisc, mesaj critic pentru oameni
Semnal de alarmă privind armele nucleare. Papa Francisc, mesaj critic pentru oameni

Semnal de alarmă privind armele nucleare. Papa Francisc, mesaj critic pentru oameni

Papa Francisc va susține în orașele Nagasaki şi Hiroshima discursuri privitoare la efectele distructive ale armelor nucleare

Mesaj istoric pacifist al papei Francisc. Sosit sâmbătă în Japonia, a doua etapă a călătoriei sale apostolice asiatice care va dura o săptămână, papa Francisc va transmite un mesaj împotriva armelor nucleare, la Nagasaki şi Hiroshima, singurele oraşe din lume  care au fost ținta  bombardamentelor atomice, potrivit Reuters.

Papa Francisc este unul din cei mai mari critici ai folosirii armelor nucleare, acesta urmând să ţină un discurs, la Nagasaki, privitor la armele de distrugere în masă . Suveranul pontif va avea o întrevedere și cu cei care au supraviețuit accidentului nuclear de la Fukushima, din 11 martie 2011.

Acesta a fost cel mai grav dezastru nuclear după cel care a avut loc la  Cernobîl, în anul 1986, informează agerpres.ro. După ce a plecat din Thailanda, prima etapă a călătoriei sale, papa Francisc a ajuns la Tokyo, unde va sta timp de patru zile,cu ocazia  primei vizite apostolice în această ţară din ultimii 38 de ani şi a doua din istorie.

Papa Francisc dorește ca prin vizita sa să încurajeze comunitatea catolică din Japonia, țară unde doar un procent din populaţie a spus că este creștină, jumătate dintre aceştia fiind catolici. Cu această ocazie,  Papa Francisc va oficia două liturghii,  în Nagasaki şi respectiv în Tokyo, urmând să aibă întrevederi cu oficiali japonezi şi împăratul Naruhito.