Filmulețele realizate de Romeo Dunca, vorbesc despre „vandalizarea pășunii și turbăriei din zona numită Mlaci, de către motocicliști din Polonia și Cehia. Filmarea arată distrugerea unui întreg versant care acum 2 ani era neatins”, după cum notează omul de afacei pe pagina sa de Facebook.

„Dacă mergem în Polonia și facem ce faceți voi aici, mergem la închisoare. La voi, în Polonia, aveți voie să faceți așa ceva?”, îi spune Dunca unui motociclist care încerca să urce, călare, muntele. Omul de afaceri susține că a urca cu motociclete pe munte reprezintă „un eșec tragic pentru peisajul și ecosistemul din munții cărășeni, din aceasta având de câștigat doar un număr limitat de profitori în defavoarea zdrobitoare a celor ce gândesc o dezvoltare turistică durabilă”.

Distrugerile sunt ireversibile

Trebuie reținut că țara noastră este ultima țară din UE care mai permite ca pe munte să se meargă cu motociclete sau ATV-uri, cu atât mai mult cu cât acest lucru se întâmplă în rezervații naturale – parcuri naționale sau situri Natura 2000. (Sursa foto – video: Romeo Dunca)