Seminar și dezbatere despre importanta educației audiovizuale pentru publicul tânăr

Seminar și dezbatere despre importanta educației audiovizuale pentru publicul tânăr

Care este rolul filmului în educaţia copiilor şi a publicului tânăr? Se poate trage o concluzie mâine, la Cinema „Elvira Popescu”.

Institutul Francez şi Fundaţia Metropolis organizează, mâine, la Cinema „Elvira Popescu”, între orele 10:30 și 13:00,  un seminar despre rolul filmului în educația copiilor și a publicului tânăr. Se va discuta, de asemenea,  despre îmbunătățirea și dezvoltarea educației media în România, despre impactul imaginilor de pe marele sau micul ecran în dezvoltarea emoțională, socială, creativă și cognitivă a copiilor și tinerilor. Intrarea la seminar este liberă.

Publicul va putea intra în dialog cu invitații:

Samira Zaibat (Franța): Consilier şi expert în programe europene, asistent de producţie şi preşedintă a centrului de consultanţă pentru programe culturale Jolifanto, al cărui principal obiectiv este dezvoltarea de programe de Educaţie Media pentru tineret, Este adesea invitată ca membru de juriu, dar şi ca participant activ la seminarii de festival axate pe educaţia artistică atât în Franţa, cât şi în întreaga Europă. Între anii 2004 şi 2007, s-a ocupat de selectarea locaţiilor de filmare pentru Semaine de la Critique, precum şi de promovarea iniţiativei şi de preselecţia producţiilor cinematografice internaţionale din Australia, America Latină, Asia de Sud-Est şi Africa de Sud.

Ne puteți urmări și pe Google News

Michael Harbauer (Germania): În anul 1996, a inaugurat Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Tineret SCHLINGEL (SCHLINGEL – International Film Festival for Children and Young Audience). Iniţial lansat ca o săptămână a filmului, înglobând nu mai mult de 12 lungmetraje, a devenit actualmente una dintre cele mai vaste platforme de filme naţionale şi internaţionale pentru copii şi tineret din Germania.

Els Van Driel (Olanda) a absolvit Teologia şi a devenit ulterior jurnalistă, manifestând un interes deosebit pentru politica internaţională privind refugiaţii şi drepturile omului. Ca producătoare de emisiuni la IKON, o companie ecumenică de radiodifuziune, a iniţiat o serie de emisiuni dedicate tineretului, care au dezbătut problemele mai sus-menţionate, fiind premiată la The European Television Festival of Religious Programmes.

Bigna Tomschin (Elveția) este regizor și monteur de film pentru copii.

 Daniel Mitulescu (România) este fondatorul Asociației Culturale Metropolis și directorul festivalului KINOdiseea, dar și producător de film. Și-a făcut debutul în producție cu lungmetrajul Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (r. Cătălin Mitulescu), care a avut premiera în secțiunea Un Certain Regard, la Cannes și a fost prezentat de asemenea în secțiunea Generation de la Berlinale, dedicate publicului tânăr. A urmat succesul cu filmul Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Șerban), laureate al Ursului de Argint la Berlinale.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Metropolis și Institutul Francez.