Evenimentul Zilei > Actualitate > Șeful securității lui Mark Zuckerberg acuzat de rasism. Pe cine a jignit și cum a fost pedepsit
Șeful securității lui Mark Zuckerberg acuzat de rasism. Pe cine a jignit și cum a fost pedepsit

Șeful securității lui Mark Zuckerberg acuzat de rasism. Pe cine a jignit și cum a fost pedepsit

Şeful securităţii personale a lui , a fost suspendat din funcţie şi constituie obiectul unei anchete interne, după acuzaţiile că ar fi făcut afirmaţii sexiste şi rasiste, în special faţă de soţia CEO Facebook, informează agenţiile internaţionale de presă.

Acuzațiile împotriva fostului membru al "Secret Service" – agenţi însărcinaţi cu securitatea preşedintelui SUA – vin din partea a doi ex-angajaţi şi au fost transmise oficial familiei Zuckerberg printr-un cabinet de avocatură, a declarat unui purtător de cuvânt al cuplului format din Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan, scrie Agerpres.

"Plângerile referitoare la abaterile de la conduită la locul de muncă sunt luate foarte în serios şi serviciul nostru de resurse umane anchetează întotdeauna cât mai rapid acest gen de cazuri", a spus purtătorul de cuvânt.

Acesta "este suspendat provizoriu în cursul anchetei", a adăugat el într-un mesaj către AFP, precizând că familia angajase un cabinet de avocaţi pentru a ancheta respectivele acuzaţii.

Potrivit site-ului de informaţii economice Business Insider, care a dezvăluit cazul, şeful securităţii este acuzat că ar fi făcut afirmaţii homofobe, sexiste şi rasiste cu privire la alţi angajaţi, dar şi la adresa Priscillei Chan.