Șeful imunologilor din SUA: Semne bune în lupta cu pandemia!

Șeful imunologilor din SUA: Semne bune în lupta cu pandemia!

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergice din Statele Unite dă primele semne de optimism în bătălia cu COVID 19.

Deși experții americani sunt de acord că urmează încă o săptămână de foc în lupta cu coronavirusul din China, apar și datele care arată că pandemia poate fi stăvilită și învinsă.

„Toată lumea știe că sunt foarte precaut când e vorba de făcut predicții, dar există și semne bune”, a spus Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergice al Statelor Unite ale Americii, cu referire mai ales la situația din New York.

Fauci a explicat că în metropola americană, lovită crunt de pandemie, a scăzut numărul de internări, cel de bolnavi care au nevoie de terapie intensivă, precum și proporția celor care au nevoie de aparate de respirat, în ultimele trei zile, pentru prima oară de la începutul crizei.

„Nu e vorba de a anunța prematur victoria definitivă, ci de faptul că sunt primele date pozitive de când a început epidemia”, a mai punctat Anthony Fauci la o conferință de presă desfășurată la Casa Albă.

Șeful epidemiologilor americani a insistat însă asupra importanței continuării luptei cu virusul și a menținerii distanțării sociale. „Aceste semne arată că, prin aceste măsuri, putem reduce valul de infecții și, în consecință, de internări, de pacienți intubați sau supuși unor proceduri extreme”, a mai spus Fauci.

„Dincolo de suferință și moarte, sunt semne că ceea ce facem funcționează. Așa că repet ce am spus de fiecare dată: măsurile trebuie respectate în continuare. Este cea mai bună armă din arsenalul sănătății publice”, a mai spus specialistul.

Un alt expert, Dr. Deborah Birx, a declarat că acum se vede care este impactul real al măsurilor de distanțare socială impuse la nivel național, insistând că „trebuie să insistăm și mai mult acum”.

În Statele Unite s-au înregistrat până acum circa 11.000 de morți, din peste 368.000 de cazuri de infecții cu coronavirus confirmate.

Deborah Birx a mai spus că ea și Fauci cred că dacă activitatea de impunere a distanțării sociale va fi continuată, s-ar putea ca numărul de morți și de infectați să fie, până la urmă, mai mic decât cele așteptate potrivit predicțiilor anterioare.

Anthony Fauci crede că, dacă măsurile sunt respectate, se poate evita scenariul care prevedea între 100.000 și 200.000 de morți.

„Nu accept că vom avea atât de mulți morți! Cred că putem face ca aceste cifre să rămână mai mici, indiferent de ce spun predicțiile”, a încheiat Fauci, potrivit USA Today

Ne puteți urmări și pe Google News