Șeful Gazprom avertisment pentru Uniunea Europeană: Nu va supraviețui fără gazele rusești. Cum va fi iarna viitoare în Europa

Șeful Gazprom avertisment pentru Uniunea Europeană: Nu va supraviețui fără gazele rusești. Cum va fi iarna viitoare în EuropaSursa foto: Arhiva evz

Directorul Gazprom, Alexei Miller, susțne că Europa nu va supraviețui în această iarnă fără gazul rusesc. Declarațiile sale vin în contextul măsurilor adoptate la nivelul Uniunii Europene pentru a trece peste anotimpul rece fără gazele rusești. Șeful Gazprom a susținut un discurs în cadrul Russia Energy Week de la Moscova.

Directorul general al companiei energetice Gazprom, Alexei Miller, susține că statele europene nu vor rezista în această iarnă fără importurile de gaze din Rusia. El a făcut o declarație, în acest sens, la cuvântul la conferința Russia Energy Week de la Moscova. Alexei Miller a avertizat Europa cu privire la consecințele renunțării la energia din Rusia.

Șeful Gazprom a susținut că nu există „nicio garanție” că Europa va supraviețui în acest sezon de iarnă, doar cu rezervele de gaze pe care le-a făcut. tuale de gaz. El a estimat că gazele din depozitele subterane ale Germaniei vor fi suficiente pentru cel mult două luni și jumătate.

Pe de altă parte, Gazprom a oprit aprovizionarea cu gaze a Europei, prin conducta Nord Stream 1, în luna august. Oficial, Rusia a închis această conductă pe motiv că are nevoie de mentenanță. În schimb, liderii UE au subliniat că este vorba despre un șantaj exercitat de Vladimir Putin pentru a determina ridicarea sancțiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

Pe de altă parte, noul gazoduct Nord Stream 2 a fost oprit în urma sancțiunilor impuse Rusiei ca răspuns la invazia în Ucraina.

Sursa foto. Wikipedia

Criza gazelor a dus Europa în pragul recesiunii

Scăderea livrărilor de gaz rusesc a dus la creșterea prețurilor și a inflației, presând guvernele să cheltuiască miliarde pentru a ajuta întreprinderile și gospodăriile care întâmpină greutăți la plata facturilor la energie. Acest lucru a dus la agravarea crizei economice, statele aflându-se în pragul recesiunii.

Vladimir Putin, un adversar declarat al Uniunii Europene, a reluat acuzațiile la adresa oficialilor de la Bruxelles pe care îi acuză că sunt responsabili pentru criza energetică pe care o traversează țările membre. El a ținut să spună că Rusia nu are legătură cu această situație, după cm relatează CNN.

Începutul exodului? Secretarul General a Comitetului Olimpic părăsește Rusia „fără intenția de a se întoarce”

Sursa: News.ro

Meteorologii se așteaptă la o iarnă blândă

Pe de altă parte, trebuie spus că meteorologii estimează că viitoarea iarnă va fi mai blândă decât în trecut. Reprezentanții serviciului Accuweather au prezentat prognoza meteo pentru iarna anului 2022-2023, care este așteptată în toată Europa. Această iarnă va fi influențată de fenomenul La Nina, care va provoca temperaturi scăzute la nivelul apei oceanice. Specialiștii în meteorologie estimează că iarna viitoare nu va fi aspră ci, din contra. Cu toate acestea vor exista zone din Europa care vor fi lovite de furtuni, vânt puternic și ploi abundente. Acestea vor fi predominante în sudul Europei, în Portugalia, Spania, Franța, Italia sau în zona Balcanilor.

Orașe precum Veneția ar putea fi în pericol de inundații, în vreme ce Regatul Unit și Irlanda vor avea parte de ninsori și de anumite perioade de frig.

Nord-estul Europei și Scandinavia vor avea, de asemenea, parte de o iarnă mai caldă decât în trecut, chiar dacă vor exista perioade de vreme instabilă și rece.

Și în România, meteorologii estimează o iarnă mai blândă decât în anii trecuți. Aceștia se așteaptă la un stat mai mic de zăpadă, în majoritatea regiunilor țării, excepție făcând zona de sud-vest unde se așteaptă la valori normale. Temperaturile sunt peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă.

Ne puteți urmări și pe Google News