Șefii de la Complexul Energetic Oltenia nu vor să renunțe la funcții. Ce averi au strâns de pe urma muncii la stat

Șefii de la Complexul Energetic Oltenia nu vor să renunțe la funcții. Ce averi au strâns de pe urma muncii la stat

Ministrul Energiei a cerut demisia conducerii Complexului Energetic Oltenia, dar o parte dintre directori țin cu dinții de funcții și susțin că nu sunt vinovați de tragedia în care și-au pierdut viața trei persoane. În schimb, îl atacă pe Virgil Popescu.

Tragedia din 18 ianuarie de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), în urma căreia trei oameni și-au pierdut viața, scoate la iveală cinismul celor aflați în conducerea companiei care ar face orice să rămână în funcții.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat că solicită demisia conducerii Complexul Energetic Oltenia. „Voi solicita sau chiar solicit în acest moment şi prin scris, prin raportul de control, Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie preşedinte a directoratului general, director general şi de membri ai directoratului a ultimilor doi care erau din componenţa vechiului directorat, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi care vin la muncă zi cu zi pentru a îşi câştiga existenţa este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini cu o vechime, unele dintre ele, de peste 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură al acestora, la fel, este conform duratei.

Niciun om din persoanele care vor fi găsite răspunzătoare nu va fi omis din raport. Vom continua din punct de vedere administrativ extinderea controlului privind toate achiziţiile de la CE Oltenia care se duc către carierele de exploatare a cărbunelui. Vrem să vedem exact ceea ce s-a întâmplat. Vrem să vedem de ce drumurile de acces în carieră nu au fost în bune condiţii”, a anunţat, luni, Virgil Popescu, potrivit News.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președinte de CJ acuzar de corupție

O parte dintre cei vizați de Virgil Popesci refuză însă să plece din funcții și consideră că nu au greșit cu nimic, chiar dacă minerii erau transportați cu un autovehicul vechi de 40 de ani.  Mai mult, cer la rândul lor demisia ministrului Energiei și spun că acesta este vinovat de tragedie. Printre contestatarii lui Virgil Popescu se numără: Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, Daniel Burlan, Președintele Comitetului Director al CEO și Marius Negru, membru în Comitetul Director al CEO. Toți au legături strânse cu PSD Gorj.

Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu are la activ o condamnare de doi ani sub supraveghere pentru corupție după ce a falsifat un raport de control pe vremea când era secretar de stat la Ministerul Economiei.

Potrivit declarației sale de avere Cosmin Popescu are o casă de 200 mp în Târgu Jiu, un teren de 500 de mp și un apartament de 56 de mp în București. Mai deține și două mașini: un BMW 320, achiziționat în 2017 și un VW Scirocco, achiziționat în 2010. El mai are în conturi 20.000 de euro.

A băgat firma în datorii

Daniel Burlan, Președintele Comitetului Director al Complexului Energetic Oltenia a mai condus și Societatea Națională a Lignitului Oltenia, în perioada 2005 – 2012. Activează în acest sesctor de peste zece ani și este puțin probabil să nu fi știut de problemele existente. Compania minieră condusă de acesta a avut pierderi de 85,6 milioane de lei.

A fost implicat în dosarul penal „Masa Caldă”, fiind acuzat de delapidare alături de mulți directori din minerit și energie. Potrivit declarației de avere, Daniel Burlan are două case, una de 138 mp în Motru și una de 70 mp în București. De asemenea, acesta mai deține un teren de 1200 de mp în Motru și altul de 620 mp în Târgu Jiu.

Marius Negru, finul Președintelui CJ Gorj este membru în Directoratul CE Oltenia. Are o casă, un aparatament și trei mașini (un VW, un Audi și un Renault). Compania condusă de către soția sa a avut mai multe contracte cu Compania de Apă Oltenia sau cu diverse primării din județ, potrivit stiripesurse.ro.