Evenimentul Zilei > Politica > Șefia Tineretului Liberal ațâtă focul mocnit din PNL
Șefia Tineretului Liberal ațâtă focul mocnit din PNL

Șefia Tineretului Liberal ațâtă focul mocnit din PNL

Alegerile de ieri pentru președinția TNL au scos la iveală disputele din măruntaiele PNL. Dintre cei trei candidați, în finală au intrat Mara Mareș (513 voturi) și Radu Surugiu (349 voturi). Până la închiderea ediției nu se exprimaseră opțiunile, dar tânara deputată era marea favorită

Încă de când s-a înscris în cursă, pe 21 septembrie, tânara deputată Mara Mareș (25 ani) a fost susținută de președintele PNL. În toată perioada, Ludovic Orban a sunat majoritatea liderilor filialelor care l-au susținut pe el la șefia PNL pentru a-i ruga s-o voteze pe favorita sa, au spus surse din partid, pentru EVZ.

Reînvierea USL

Într-o altă tabără, alături de candidatul Radu Surugiu, s-au aflat prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, deputații Mihai Voicu și Gigel Știrbu, fostul parlamentar Dan Motreanu și vicepreședintele organizației Sector 3, Victor Ionescu. Cu sprijinul greilor din vechiului USL, Surugiu (33 ani) a fost ales, în legislatura 2012-2016, deputat de Suceava. Miza câștigării șefiei TNL pentru Radu Surugiu a fost aproprierea ulterioară de PSD și ALDE, unde are mai multe conexiuni politice, potrivit surselor EVZ. Sforile în favoarea lui Surugiu au fost trase de Victor Ionescu, lider al PNL care a fost recent numit subsecretar de stat la Ministerul Romanilor de Pretutindeni, în Cabinetul Tudose. Alături de cel de-al treilea candidat, Glad Varga (31 ani) s-au aliat Cristian Bușoi, perdantul șefiei PNL și unii lideri din fostul PDL, printre care și Gheorghe Falcă, primar al Aradului.

„Denunțul” lui Orban

Ieri, de la tribuna Congresului, Ludovic Orban i-a denunțat pe cei numiţi în Guvernul Tudose și i-a criticat pe sforarii din PNL. „Nu-mi place ca unii să manifeste zel în campaniile interne, dar când e vorba de bătăliile exterioare să nu rişte nimic, să nu-şi pună pielea la bătaie şi totdeauna să considere că politica este o chestiune de sforării interne şi nicidecum o bătălie cu adversarul politic”, le-a spus el liberalilor.