La Congresul Tineretului Liberal, care va avea loc pe 22 octombrie, Ludovic Orban o va susține la șefia TNL pe deputata liberală Mara Mareș, au spus surse din PNL, pentru EVZ. Tânăra în vârstă de 25 de ani, fiică a consilierului județean din Brașov, Ioan Mareș, a iscat un scandal în interiorul filialei când a fost propusă pe un loc eligibil la parlamentare. Mai mulți „grei” ai fostului PDL precum Radu F. Alexandru, Gheorghe Ialomiţianu, Traian Igaş şi Radu Carp i-au reproșat atunci lipsa de experiență politică pentru ocuparea scaunului de parlamentar. Mareș va fi favorită în cursă, având în vedere că, la fel ca la Congres, numărul delegaților care vor vota va depinde de scorul de la locale și parlamentare de anul trecut al filialelor liberale.

Campania internă scindată la București

Perdantul președinției PNL, Cristian Bușoi, îl va susține la șefia TNL pe deputatul de Arad, Glad Varga. El se bucură și de sprijinul liderului filialei din Arad, Gheorghe Falcă, în prisma unor afaceri cu niște ONGuri pe care cei doi le au împreună.

O notă discordantă o face fostul lider al PNL Sector 1, Mihai Voicu, care îl va susține pe Radu Surugiu. După ce n-a beneficiat de un loc eligibil de parlamentare, la Suceava, Surugiu este susținut pe filiera nevestei lui Voicu, fosta șefă a TNL, Claudia Benchescu, actuală președintă a Cluburilor Studențești Liberale. În prezent, șefia TNL este asigurată de co-președinții Sorin Moldovan și Costel Alexe.

Hemoragie în PNL

Într-o lună și jumătate, mulți liberali au demisionat din partid. Europarlamentarul Ramona Mănescu, împreună cu fostul primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu, au migrat la ALDE. O altă demisie din PNL a venit din partea fostului ministrul al Culturii, Puiu Hașotti. Senatorul de Constanța, contraamiralul Vergil Chițac a demisionat la jumătatea lunii trecute. Pe 22 septembrie, mai mulți membrii PNL Dolj, printre care un vicepreședinte, dar și un primar, au „migrat” în ALDE. În fieful lui Gheorghe Falcă, deputatul Eusebiu Pistru a amenințat că împreună cu mai mulți liberali arădeni vor rupe filiala și vor pleca la ALDE, dacă nu se reiau alegerile pentru șefia PNL Arad.