„Sunt numeroase modificările propuse de ministrul Justiției, ele se adaugă celor aflate în dezbatere publică de mai multă vreme(…) Fiecare are impact asupra sistemului judiciar”, a opinat Dana Gîrbovan.

„Punctul nostru de vedere vizavi de numirea procurorilor generali și a procurorilor din structurile specializate se leagă cumva de filosofia pe care noi am abordat-o vizavi de numirea președintelui ÎCCJ. Uniunea Judecătorilor din România are o opinie proprie, nu o îmbrățișează nici pe cea actuală și nici pe cea propusă de ministrul Justiției. Credem că poate fi profund îmbunătățită”, a spus ea.


Dana Gârbovan vrea precizări de la Tudorel Toader privind legile Justiției


Uniunea Naţională a Judecătorilor din România consideră că „modificarea legilor justiţiei este necesară”, acestea având „nevoie de ajustări şi completări pentru ca justiţia să poată răspunde actualelor nevoi şi realităţi din societate”.

„În ceea ce ne priveşte, suntem de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justiţiei pe care le-aţi făcut. Există însă şi propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu soluţii alternative sau de îmbunătăţire a acestora”,se afirmă în scrisoare.