Șeful Interpolului din Costa Rica, informații de ULTIMĂ ORĂ despre Udrea și Bica

Șeful Interpolului din Costa Rica, informații de ULTIMĂ ORĂ despre Udrea și Bica

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în Costa Rica și vor petrece două luni în arest, după ce poliţia locală a pus în aplicare o cerere a Interpol

Autorităţile române au la dispoziție două luni pentru a obține extrădarea lor, a declarat șeful Interpolului din Costa Rica, într-o conferință de presă, că .

Udrea şi Bica au depus cerere de azil, însă această cerere nu împiedică operaţiunea de extrădare, a mai precizat oficialul.

„Elena Udrea are ordin de reţinere internaţională pentru mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea a fost la un moment dat în România ministrul turismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

La ora 2.00, a fost reţinută Alina Bica, are o notă roşie în baza Interpol, pe Alina Bica au acuzat-o de corupţie, la un moment dat a fost şefa DIICOT.

Ambele sunt reţinute la noi, sunt în detenţie preventivă, se aşteaptă ca procesul de extrădare să fie pus în aplicare imediat.

Odată ce le-am reţinut, Guvernul care aşteaptă să fie extrădate are două luni să facă tot procesul, însă persoanele reţinute acum au şi câteva avantaje pe care le-ar putea folosi pentru ca acest proces să nu fie dus până la capăt.

Cele două sunt reţinute într-un centru penal al Ministerului Justiţiei pentru că acum statutul lor e de persoane care urmează să fie extrădate, au intrat în februarie legal în ţara noastră, avem o solicitare de refuz de exil, vom vedea cum se va duce la capăt procesul de deportare.

Dacă are şi un copil nu e un impediment pentru a duce la capăt procedura de extrădare", a declarat oficialul.