Ședință în Parlament. Scrisoarea lui Iohannis despre Referendum a ajuns în atenția tuturor

Ședință în Parlament. Scrisoarea lui Iohannis despre Referendum a ajuns în atenția tuturor

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc miercuri în şedinţă comună pentru a vota hotărârea privind scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis, prin care acesta a solicitat Parlamentului consultare în ceea ce privește organizarea unui referendum național.

Şedinţa Parlamentului este programată la ora 10,00. În cadrul acesteia se va discuta scrisoarea prin care Klaus Iohannis, președintele României, solicită Parlamentului consultare pentru organizarea unui referendum, scrie Agerpres.

Marţi, Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat aviz favorabil pentru organizarea referendumului, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a precizat că majoritatea parlamentară susţine un aviz favorabil „fără niciun fel de intervenţii”. „Noi, majoritatea, susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului. Că preşedintele doreşte extinderea acestor consultări... Raportul este un aviz favorabil fără niciun fel de intervenţii”, a spus Iordache.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 4 aprilie, şeful statului a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului scrisoarea cu privire la temele referendumului naţional care va fi organizat pe data de 26 mai.

„În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţie, precum şi ale art. 2 şi art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să îşi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes naţional: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menţionate”, preciza Iohannis în scrisoarea transmisă conducerii Parlamentului.