În afară de prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară care va începe la 1 februarie, deputații social-democrați își vor alege un nou lider de grup, după ce Marian Neacșu se va retrage din această funcție, pe motiv că a fost numit coordonator al campaniilor electorale. Potrivit unor surse sociale-democrate, Florin Pâslaru va fi ales lider al grupului parlamentar,

 În acest moment, Pâslaru este vicelider. În afară de schimbarea lui Neacşu vor fi şi alte numiri în rândul viceliderilor având în vedere că doi dintre actualii vicelideri ai grupului PSD sunt de la UNPR, iar din următoarea legislatură UNPR vor avea grup parlamentar separat de social-democraţi. 

Condamnat pentru conflict de interese
 
Florin Pâslaru este deputat  PSD din 2008, fiind ales, în ambele  legislaturi, în  circumscripţia electorală nr.18 din Galaţi. Deputatul social-democrat a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în martie 2015, pentru conflict de interese, el fiind amendat cu 2.000 de lei pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar în perioada 2009-2010.   Decizia judecătorilor de la ÎCCJ nu este definitivă.

Te-ar putea interesa și: