Ședinţă a CSAT, convocată de Klaus Iohannis. Războiul din Ucraina, în prim plan

Ședinţă a CSAT, convocată de Klaus Iohannis. Războiul din Ucraina, în prim plan sursa foto. Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru a discuta despre războiul din Ucraina, dar și despre alte măsuri de protecție a țării.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care va avea loc pe 25 octombrie, începând cu ora 14:00, la Palatul Cotroceni. Situaţia de securitate în contextul războiului din Ucraina şi îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României pentru asigurarea securităţii în domeniu sunt două dintre subiectele care vor fi dezbătute.

Administraţia Prezidenţială a anunțat și alte subiecte care se vor discuta la ședința CSAT:

„- Evoluţii privind situaţia de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicaţii pentru România;

Ne puteți urmări și pe Google News

- Îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României pentru asigurarea securităţii în domeniu prin adaptarea operativă şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie energetice, în contextul războiului din Ucraina;

- Raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancţiuni, instituit pe plan internaţional, în perioada octombrie 2021 - septembrie 2022;

Iohannis participă la prima reuniune a Comunității Politice Europene. Noul summit adună lideri UE şi din Balcanii de Vest

Sursa foto: Inquam

- Măsuri privind modernizarea Armatei României”, potrivit anunţului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Sprijinul României pentru reconstrucția Ucrainei

Klaus Iohannis a mai anunțat și sprijinul României pentru procesul de reconstrucție al Ucrainei. De asemenea, el a evidențiat necesitatea unei bune coordonări la nivel european pentru gestionarea eficientă a acestui proces.

Principalele subiecte pe agenda reuniunii Consiliului European au vizat războiul din Ucraina. De asemenea, au fost discutate și subiecte precum: evoluțiile în domeniul energiei, din punctul de vedere al impactului prețurilor ridicate și al eforturilor pentru securitatea aprovizionării, precum și situația economică la nivel european.

Președintele României a mai a pledat și pentru „menţinerea unui răspuns puternic, prompt şi clar din partea Uniunii faţă de agresiunea Federaţiei Ruse şi a respins cu fermitate acţiunea de anexare ilegală a celor patru regiuni ale Ucrainei.”, a spus Administrația Prezidențială.

Toți liderii europeni au respins ferm și au condamnat anexarea ilegală făcută de Rusia a regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina. Ei au discutat și despre un sprijin din punct de vedere financiar, politic, militar, umanitar, inclusiv în ceea ce privește pregătirea pentru iarnă.