Securitatea energetică, în pericol? Sondajul care scoate la iveală un adevăr alarmant

Securitatea energetică, în pericol? Sondajul care scoate la iveală un adevăr alarmant

Sondajul de opinie la nivel național publicat de Barometrul Securității Energetice dezvăluie că mulți dintre români nu sunt informați în ceea ce privște Securitatea energetică

Cei mai mulți dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită în ceea ce privește Securitatea energetică, reiese dintr-un sondaj de opinie la nivel national, realizat de Inscop Research, la comanda Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române .

A doua ediție a Barometrului Securității Energetice, lansată pe 24 iunie 2020, în cadrul unui eveniment organizat în aer liber, în curtea Academiei Române, scoate la iveală și faptul că românii nu sunt bine informați cu privire la două dintre evenimentele cele mai importante din sectorul energetic: liberalizarea pieței de gaze naturale și liberalizarea pieței de energie electrică.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) a precizat:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Barometrul Securității Energetice este un instrument anual de evaluare și analiză care își propune să măsoare percepții, atitudini și viziuni ale populației României legate de politicile în domeniul energiei, analizate în contextul mai amplu al relațiilor internaționale”.

Datele au fost culese  în perioada 25 mai  - 5 iunie 2020  pe un eşantion de 1050 subiecţi reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1050 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Referitor la acest sondaj, Remus Ștefureac, director INSCOP Research a pus punctul pe „i”, în ceea ce privește percepția românilor...