În vârsta de 74 de ani, Regele Charles tocmai a ajuns pe tron, la o vârstă la care strămoșii săi erau morți de mult. Cum a ajuns să fie atât de în putere la o vârstă atât de înaintată e, însă, un secret.
Supranumit „șampania ceaiurilor”, ceaiul Darjeeling, este unul dintre cele mai apreciate sortimente de ceai negru din lume și se obține prin fierberea frunzelor uscate ale plantei Camellia sinensis, din India.
Beneficiile ceaiului Darjeeling, consumat de Regele Charles în fiecare dimineață
Acest tip de ceai reduce riscul de afecțiuni metabolice precum bolile de inimă și diabetul și asta datorită compușilor din interior, precum antioxidanții şi polifenolii. Mai mult, antioxidanții din ceai susțin sănătatea pielii și reduc procesul de îmbătrânire al acesteia.
Studiile au arătat că acest tip de ceai are efecte calmate asupra organismului și reduce semnificativ stresul. Acesta conține taninuri neuroprotective, ceea ce înseamnă că protejează sistemul nervos și sănătatea creierului. Prin urmare, sunt îmbunătățite performanțele mentale și te ajută să te concentrezi mai bine.
Un alt beneficiul al ceaiului Darjeeling este acela că inhibă creșterea celulelor canceroase care dezvoltă tumori, dar reduc extrem de mult și apariția bolilor neurodegenerative precum Parkinson.
Ceaiul nu trebuie consumat în exces
Este bine de știut că persoanele care consumă ceaiul în exces se pot confrunta cu agitație, insomnii, greață, constipație, dar poate reduce și din absorbția fierului în organism. De asemenea, persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să-l evite, deoarece acest sortiment conține cofeină. Pentru femeile însărcinate nu este indicat consumul a mai mult de două căni pe zi.
Prepararea ceaiului este foarte ușoară. Pentru o cană de 250 ml trebuie să încălzești apa la o temperatură de aproximativ 100 de grade Celsius. Adaugă o lingură de ceai negru Darjeeling, pe care îl găsești la magazinele, naturiste, de tip plafar. Lasă la infuzat 3-5 minute sau în funcție de intensitatea dorită. Unele persoanele preferă să consume ceaiul neîndulcit, în timp ce alții preferă să adauge puțin lapte, miere sau suc proaspăt de lămâie, potrivit doctorulzilei.ro.
Ceaiul negru Darjeeling a început sa fie cultivat în regiunea cu același nume situata in Bengalul de Vest, India, de-abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când botanistul și aventurierul scoțian Robert Fortune l-a adus la întoarcerea dintr-o excursie în China.