Evenimentul Zilei > International > India investighează moartea a doi oficiali ruși, care au decedat în mod misterios
India investighează moartea a doi oficiali ruși, care au decedat în mod misterios

India investighează moartea a doi oficiali ruși, care au decedat în mod misterios

Autoritățile indiene au oferit noi detalii despre un deputat rus, proprietar al unei companii de mezeluri, care a murit într-un mod misterios într-un hotel din India, după ce tovarășul său de călătorie murise cu două zile înainte.

Cei doi au călătorit prin junglă, unde au băut o cantitate destul de mare de alcool. Într-un context similar s-au aflat mai mulți oficiali ruși care au murit în moduri suspecte în timpul războiului din Ucraina. Antov, care era membru al partidului de guvernământ, proprietar al unei companii de mezeluri și președintele comitetului pentru agricultură și mediu, a criticat regimul lui Putin cu puțin timp înainte de moartea sa.

În iunie, BBC a raportat că Antov a distribuit un mesaj pe Whatsapp în care critica războiul din Ucraina. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o adevărată teroare”, era scris în mesaj. Ulterior, a șters acest mesaj de pe Whatsapp și i s-a alăturat lui Putin.

Câteva luni mai târziu, Antov și Bydanov au călătorit în India pentru a vizita zonele de junglă din statul Odisha. Anchetatorii indieni au declarat că acea călătorie a fost făcută după un consum excesiv de alcool al celor doi. „Dacă nu încetează să bea, se vor sinucide”, a spus șoferul Natabar Mohanty.

Bydanov, care împărțea camera cu Antov, a murit din cauza unui atac de cord de ziua lui Antov. Trupul său a fost incinerat a doua zi, iar Antov a fost vizibil afectat de pierderea prietenului său. La două zile după moartea prietenului său, un membru al personalului hotelului l-a văzut pe Antov – care a încetat să mai mănânce și să bea apă din cauza suferinței – aruncând cu pumnii în aer și îndreptându-se spre acoperișul hotelului.

Morți suspecte

Membru personalului s-a grăbit să alerteze managerii hotelului, însă, atunci când aceștia au ajuns pe acoperiș, au văzut corpul neînsuflețit al lui Antov. Anchetatorii lucrează la recrearea căderii lui Antov, folosindu-se de un manechin adaptat dimensiunilor sale pentru a-și da seama dacă s-a aruncat, a fost împins sau a căzut accidental – și dacă era în viață la momentul căderii.

Corpurile ambilor bărbați au fost incinerate înainte ca rămășițele lor să fie trimise înapoi în Rusia. Manish Tewari, un parlamentar indian, a întrebat de ce nu au fost îngropați cei doi bărbați. Antov este al 19-lea oficial care a murit în mod misterios pe parcursul războiului. Oligarhul rus, Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a murit în luna septembrie după ce a căzut de la fereastra unui spital. În aceeași lună, un alt oficial rus a căzut de pe barca sa, iar în octombrie, un militar a fost găsit mort, potrivit Business Insider.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: