Europarlamentarul Traian Băsescu a declarat că Dacian Cioloș este doar un executant de mandat al președintelui Franței, Emmanuel Macron, și nu are dreptul să gândească singur.

„Mă enervează ce a făcut Macron, iar el, noi îl vedem pe Cioloș ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este că, spre deosebire de ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, PPE plus socialiștii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o comisie. Și atunci trebuie să iei un al treilea, acestea era Partidul lui Macron, această mișcare pentru Europa, reînnoirea Europei. Nu o să reînnoiască Macron pentru că nu este în stare să reînnoiască Franța. Reformele acute de care are nevoie Franța nu au fost puse în practică de el și vine prin Cioloș să reformeze UE. Sper să nu fie reformată după viziunea lui.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte, actual europarlamentar, a spus că numirile de la nivelul UE nu au nicio legătură cu unitatea despre care vorbeau liderii europeni la Sibiu. Despre Cioloș, Băsescu completează: „Nu credeți că are dreptul să și gândească atunci când îl are șef pe Macron. Cioloș lucrează pe mandat dat de Macron. Cioloș este executant de mandat.”

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales liderul nou-înființatului grup „Înnoim Europa” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mişcarea „En marche” şi Alianţa USR-PLUS.

Te-ar putea interesa și: