La Premiera de Gală va participa întreaga echipă, alături de producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul filmului Alexandru Popa. Evenimentul reprezintă o ocazie extraordinară pentru iubitorii de film de-a descoperi „unul din puținele filme românești la care stai, aștepți, vezi, simți și îți dorești ca totul să nu se termine… O poveste foarte bine scrisă, foarte bine gândită și excelent, natatural și firesc jucată ”, după cum o descrie criticul de film Ștefan Apostol.

Să înțeleagă și bunica

„Am vrut să facem un film pentru public. Să aducem oamenii în sală la filme românești. Pentru mine e important ca filmul să aibă acel fir roșu, despre care am învățat în școală. Dacă noi nu dăm esentă filmului, cu alte cuvinte, dacă bunica ta nu a înțeles despre ce e vorba în film, atunci greșeala e la noi”, a concluzionat actorul Vlad Zamfirescu.

 

O oră și treizeci de minute

Scenariul filmului extrage, așa cum explică producătorul filmului, Cristina Dobrițoiu, trei pagini din roman, și le transpune într-un film de o oră și treizeci de minute. „Secretul Fericirii” a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017).

 

Astra Film Festival – 25 de ani de film documentar la Sibiu

A 25-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu s-a deschis oficial, la Sala Thalia, cu filmul Transalpina – Drumul Regilor al regizorului Dumitru Budrala. „Cred cu tărie că lucrurile importante se petrec în taină și mai puțin în lumina reflectoarelor”, a mărturisit Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival. „După 25 de ani de cinema documentar, cinematografia realității arată bine în România. Tot mai mulți tineri, dar și regizori consacrați, încearcă să comunice prin acest limbaj, să spună poveștile din lumea care ne înconjoară, folosindu-se de modelul filmelor care au rulat pe ecranele Astra Film Festival”, a încheiat Budrala. Festivalul se desfășoară în perioada 15-21 octombrie.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: