Secrete pentru un abdomen plat. Cum să elimini balonarea și să te simți mai bine în pielea ta

Sursa foto: Dreamstime.com

Balonarea este o senzație neplăcută de umflare a abdomenului, care poate fi însoțită de senzația de prea plin și de disconfort. Pentru a o evita, e nevoie să consumi mai multă apă, dar există și alte trucuri la care poți apela.

Totodată, adoptarea unui stil de viață sănătos, care include exercițiile fizice regulate și gestionarea stresului, poate ajuta la prevenirea acestei senzații de disconfort.

Balonarea poate fi evitată dacă renunți la anumite alimente

Pentru a preveni balonarea, se recomandă reducerea consumului de sare. Consumul excesiv de sare poate determina organismul să rețină apă în țesuturi, ceea ce poate contribui la apariția senzației.

Un alt sfat este să începi prin a reduce aportul de carbohidrați. O idee bună ar fi să excluzi pastele și pâinea din dieta ta și să le substitui cu alimente bogate în proteine.

Nici consumul de lapte nu e o idee bună pentru stomacul tău. Poți înlocui această poftă de lactate cu iaurt sau cu câteva bucăți de brânză tare.

Pentru a reduce balonarea, îndepărtează alimentele picante din regimul tău alimentar. Acestea pot stimula secreția de acid gastric, cauzând iritații. Astfel că, senzația de disconfort poate fi și maia accentuată.

Sursa foto: David Izquierdo | Dreamstime.com

Un alt sfat în această direcție este să eviți consumul de cafea, alcool, alimente procesate și zahăr, deoarece acestea pot stimula retenția de grăsime în corp.

Pentru a preveni balonarea, optează pentru fructe potrivite. Evită merele și perele și înlocuiește-le cu citrice și fructe de pădure, o opțiune extrem de sănătoasă pentru stomacul tău.

De asemenea, este recomandat să consumi alimente bogate în fibre, să eviți alimentele care produc gaze în exces, să mănânci încet și să reduci consumul de băuturi carbogazoase.

Principalele cauze ale balonării

Balonarea poate fi cauzată în principal de consumul excesiv de alimente care produc gaze, precum legumele crucifere (broccoli, varză de Bruxelles), fasolea, produse lactate sau băuturile carbogazoase.

Sursa foto: Dreamstime.com

De asemenea, înghițirea de aer în timpul mâncării, consumul excesiv de alimente grase sau procesate, fumatul, stresul și anumite afecțiuni medicale pot contribui la apariția acestei senzații neplăcute.