Evenimentul Zilei > Actualitate > Secretar de stat MAI: „Primul dosar penal pentru răspândirea de informaţii false despre coronavirus”
Secretar de stat MAI: „Primul dosar penal pentru răspândirea de informaţii false despre coronavirus”

Secretar de stat MAI: „Primul dosar penal pentru răspândirea de informaţii false despre coronavirus”

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunțat primul dosar penal întocmit pentru răspândirea de informații false legate de coronavirus.

Bogdan Despescu contrazice informațiile potrivit cărora ministerul ar fi ascuns cazul pacientului de la spitalul Gerota, ofițer în rezervă al MAI.

„Cu referire la informațiile vehiculate în spațiul public, privind presupusa ascundere a cazului de la Spitalul Gerota, vă informez că această informație este falsă. Am discutat cu directorul spitalului, care neagă existența acelui mesaj – de altfel nici nu putea să existe un asemenea mesaj în ziua de 7 martie – având în vedere că testul cu privire la pacientul respectiv a fost confirmat în seara de 9 martie.

Având în vedere situația creată, la nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false, prevăzută şi pedepsită de art. 404 din Codul penal”, a spus Despescu, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.