Invitat să intervină în emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, Sebastian Ghiță a declarat că Laura Codruța Kovesi primea ordine de la Florian Coldea în ceea ce privește arestările pe care urma să le facă.

„Modul în care acționa Kovesi era: 50% din răzbunare și invidie, 50% pe comenzi și interese. Mai ales în ultima perioadă a carierei. Comenzile veneau de la Florian Coldea. Sunt convins că Traian Băsescu i-a dat comenzi directe, dar e suficient de abil să îi sugereze. Ea se ducea la Băsescu: „Șefu, șefu, nu credeți că omul acesta este rău?”. Știa pe cine să urnească, îi asculta telefonul.”, a declarat Sebastian Ghiță.

De asemenea, legat de zvonurile privitoare la o relație de iubire dintre el și Kovesi, Sebastian Ghiță a răspuns: 

„Nu am avut o relație sentimentală cu doamna Kovesi, ci una de prietenie până când s-a hotărât să dea exemple publice chiar și cu prietenii dânsei. Să vă spună Gabi Oprea cum a fost relația cu ea. Totuși, în timp ce le spunea colegilor ei să nu întrețină relații cu politicienii, ia stătea pe la mine pe acasă, pe la Oprea și nu numai.

Mai bine ne uităm la ce a făcut ea. A devenit un om de nimic. Nu am făcut eu afacerea motorina, a protejat-o dânsa, când era procuror general. Nu am făcut eu retrocedările false cu Macovei, sunt făcute de ei. În țara ta s-a furat cel mai mult când aveai cea mai înaltă funcție și te și mai lauzi.

Băsescu a introdus sentimentalismul în politică și în treburile țării. Așa se justifică apropierea de Kovesi și Udrea. Codruța nu e nici proastă și nici sentimentală. Cea a făcut-o să se înrăiască. Asta ne va explica Coldea. El a adus-o în situația asta. O să aflăm curând foarte multe lucruri despre discipolii ei. Au rămas mai puțini și nu mai au unitățile astea de elită. Nu știu de ce îi lasă Nistor.

Arestările se făceau la cheremul ei, după cum se trezea dimineață. Îi mai amenința și pe ăștia de la SRI. Ea a zis că DNA să își facă sediu în locația Antena 3. O ura pe Udrea fiindcă ea se ducea la Băsescu de dimineață până seara. Kovesi era isterică că de ce Udrea o toarnă la fostul președinte.”, a explicat Sebastian Ghiță.