Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian Ghiță, după ce a scăpat de arestarea preventivă: „Eu nu m-am născut să fur, m-am născut să creez!”
Sebastian Ghiță, după ce a scăpat de arestarea preventivă: „Eu nu m-am născut să fur, m-am născut să creez!”

Sebastian Ghiță, după ce a scăpat de arestarea preventivă: „Eu nu m-am născut să fur, m-am născut să creez!”

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri, după ce deputaţii au respins reţinerea şi arestarea sa preventivă, că a reuşit să-i sensibilizeze pe colegi, arătând că nu s-a născut să fure sau să facă contracte cu statul pentru a fura, ci pentru "a crea".

"Nu cred în chestie de dreptate, ci este doar o chestiune de principii democratice şi cred că în felul acesta am reuşit să-i sensibilizez pe colegi, după o luptă destul de obositoare.

Consideraţii despre natura umană

Nu i-aş dori nimănui să treacă prin aşa ceva. Nu m-am aşteptat niciodată în viaţa mea să ajung în această situaţie şi nici nu mai ajung. Cred că menirea, venirea oamenilor pe lume este să creeze, să muncească, să se dezvolte, nu să participe la dosare. Eu nu m-am născut să fur, să fac contracte cu statul din care să fur bani, m-am născut să creez, să mă dezvolt împreună cu ai mei, cu cei cu care muncesc şi nu cred că este un lucru de condamnat în România", a afirmat Ghiţă la Parlament, citat de Agerpres.

„Societatea să se civilizeze, să se ordoneze”

El a adăugat că nu trebuie să se facă acuzări de dragul "unui urlet prelung pe televizoare".
"Cred că trebuie să cumpănim cu atenţie cât de repede acuzăm doar de dragul unui urlet prelung pe televizoare: ăla e hoţ, ăla e rău, pe ăla să-l arestăm şi pe ălălaltul, mai multe arestări. Eu cred că trebuie să ajungem la situaţia în care societatea să se civilizeze, să se ordoneze", a mai afirmat Ghiţă.

„Vreau să-mi văd liniştit de viaţa mea”

Întrebat dacă se retrage din viaţa politică, Ghiţă a răspuns: "Abia am ieşit din acest vot complicat şi nu am încă un plan de viaţă. După cum vedeţi, putem să plănui orice, pentru un simplu denunţ viaţa multora dintre noi se poate schimba într-o zi. (…) Intenţionez să-mi văd liniştit de viaţa mea şi cred că toţi oamenii din România trebuie să fie lăsaţi să facă asta. Nu cred că pentru plăcerile sadice ale unor personaje care se bucură de arestări şi de durerile şi problemele oamenilor trebuie să tot hrănim cu denunţuri această maşinărie cruntă care a dus în malaxorul ei peste 4 milioane de români". El a mai arătat că de un an de zile mai multe persoane pe care le cunoaşte l-au sfătuit să-l denunţe pe Victor Ponta pentru a scăpa de probleme sale cu dosarele, adăugând că este vorba despre colegi de partid, oameni din avocatură, din justiţie. Plenul Camerei a respins, miercuri, cererile DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PSD Sebastian Ghiţă.