Evenimentul Zilei > Actualitate > Se SCUFUNDĂ una dintre cele mai POPULARE destinații TURISTICE din lume
Se SCUFUNDĂ una dintre cele mai POPULARE destinații TURISTICE din lume

Se SCUFUNDĂ una dintre cele mai POPULARE destinații TURISTICE din lume

Afectat de creşterea nivelului mării, eroziunea regiunilor costiere şi urbanizarea galopantă, capitala Thailandei, Bangkok se scufundă şi ar putea să fie acoperită parţial de apă până în anul 2030.

Bangkok este construit pe terenuri mlăştinoase la doar 1,5 metri deasupra nivelului mării. Orașul cu peste 10 milioane de locuitori "se scufundă astăzi cu 1-2 centimetri pe an şi riscă să fie afectat de inundaţii foarte importante în viitorul apropiat", a declarat Tara Buakamsri, directorul filialei thailandeze a asociaţiei Greenpeace, într-un interviu acordat pentru AFP, transmite Agerpres.

În timpul inundaţilor masive din 2011, peste o cincime din orașul Bangkok a fost acoperit cu apă. Zonele periferice au fost deosebit de afectate, în timp ce cartierul de afaceri a fost scutit de un veritabil dezastru graţie unor diguri ridicate în mare grabă.

Potrivit Băncii Mondiale, "aproape 40%" din oraş ar putea fi inundat începând din 2030. Specialiştii consideră că Bangkok este unul dintre cele mai ameninţate oraşe din Asia, alături de Jakarta.