Se reiau alegerile la Sectorul 1? Mandatul lui Clotilde Amand nu a fost validat

Se reiau alegerile la Sectorul 1? Mandatul lui Clotilde Amand nu a fost validat

Alegerile pentru Primăria Sectorului 1 ar putea fi anulate, iar mandatul primarului ales pe 27 septembrie; Clotilde Armand, ar putea fi invalidat.

Avocatul Gheorghe Piperea a depus în instanță o cerere în care a sesizat o posibilă fraudă al alegerilor pentru Primăria Sectorului 1. Aceasta urmează să fie analizată pe 14 octombrie, după ce judecătorii au amânat cercetarea invocând nevoia de a cerceta mai multe documente. Prin urmare, mandatul lui Clotilde Armand nu a fost validat.

„E vorba de o intervenție în care invocăm o fraudă electorală. Astăzi (luni – 12 octombrie – n.red.) nu s-a judecat pentru că judecătorul a considerat că sunt necesare foarte multe documente care să demonstreze sau, după caz, să infirme acuzațiile de fraudă electorală”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, care îl reprezintă pe fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

În acest caz a fost dat un termen până pe 14 octombrie 2020, dată până la care Biroul Electoral Central și cel de circumscripție vor trebui să transmită mai multe documente ce urmează să fie analizate înainte de adoptarea unei decizii.

„S-au cerut documente de la Biroul Electoral Central și de la cel de circumscripție. De asemenea s-au cerut documente de la partidele politice competitoare în vederea acestui mandat. Este vorba despre PSD, respectiv USR PLUS”, a mai spus avocatul Gheorghe Piperea, conform antena3.ro

În opinia sa, există mai multe indicia care ar susține acuzațiile de fraudă electorală la alegerile din Sectorul 1.

„Sunt foarte multe astfel de argumente. În afară de filmulețele care tot apar ca ciupercile după ploaie pe la televizor, mă mir că nu sunt luate în considerare mai repede de cei de la Parchet, apar și niște indicii foarte puternice că platforma informatică utilizată pentru aceste alegeri în privința alegerilor de la sectorul 1 cel puțin, pare să fi fost clonată”, a precizat avocatul Gheorghe Piperea.

El a mai spus că există indicii că ar fi fost utilizate softuri clonate după cele create de STS și care au fost puse la dispoziția AEP

„Pare să fi fost utilizate softuri care înlocuiesc sau sunt utilizate în paralel cu cele create de cei de la STS pentru Autoritatea Electorală Permanentă. Este vorba doar de indicii, pentru asta este nevoie de o expertiză informatică”, a mai arătat avocatul lui Daniel Tudorache.

Potrivit spuselor lui Gheorghe Piperea, dacă judecătorii nu vor dispune o astfel de procedură, din cauză că durează foarte mult, atunci Parchetul va trebui să dispună o astfel de expertiză informatică deoarece sunt ridicate semne de întrebare asupra întregului proces electoral.

„Adică dacă poți să clonezi astfel de softuri care ar trebui să fie atât de sigure încât să fie impenetrabile, pentru că de asta am utilizat un serviciu secret militarizat, înseamnă că tot procesul electoral poate fi pus în pericol și atunci întreaga democrație în România este pusă în discuție”, a adăugat Gheorghe Piperea.

Ne puteți urmări și pe Google News