Evenimentul Zilei > Justitie > Se redeschide un dosar greu. Noi acuzații pentru fostul episcop de Huși
Se redeschide un dosar greu. Noi acuzații pentru fostul episcop de Huși

Se redeschide un dosar greu. Noi acuzații pentru fostul episcop de Huși

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus redeschiderea cercetării penale împotriva fostului episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, acuzat că ar fi abuzat de elevi seminarişti.

Decizia de redeschidere a cazului a fost luată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi după ce în presă a apărut informaţia că procurorilor le-ar fi lipsit o probă esenţială atunci când, în primă fază, au închis dosarul, transmite Cancan.ro.

Pe numele său de mirean Corneliu Onilă, fostul episcop de la Huşi va fi cercetat pentru act sexual cu un minor, procurorii urmând a stabili dacă ierarhul a întreţinut sau nu raporturi sexuale cu elevi ai Seminarului Teologic de la Huşi.

Potrivit unor surse judiciare, cercetarea nu vizează forma simplă a infracţiunii, când victima are până la 15 ani, ci pe cea pentru care pedeapsa poate ajunge până la 7 ani de închisoare şi în care victima să fi avut între 13 şi 18 ani.

Pentru ca Onilă să poată fi pus sub acuzare în acest caz, trebuie ca procurorii să demonstreze că „a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei” atunci când ar fi întreţinut raporturi sexuale cu elevii seminariştii de la Huşi, transmite Antena 3.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: