Se închid şcolile în România! Decizie-fulger a Comitetului pentru Situații de Urgență

Se închid şcolile în România! Decizie-fulger a Comitetului pentru Situații de Urgență

Ştire de ultimă oră din partea reprezentanţilor Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență, care anunţă închiderea şcolilor în România.

Decizia CNSU vizează unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

CNSU a adoptat astăzi, 23 septembrie 2020, Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile care vor avea secții de votare.

Hotărârea vizează pregătirea secţiilor de votare din şcolile alese pentru alegerile locale din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform comunicatului de presă, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând de la 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

„Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării”, arată sursa citată.

Sistemul online revine în actualitate

Altfel, amintim că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat a fost luată în calcul testarea obligatorie pentru cetăţenii care sosesc în România:

„Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie.”

În ceea ce priveşte costurile acestor teste obligatorii, Nelu Tătaru a dezvăluit că s-a luat o decizie şi că responsabilitatea va reveni persoanelor care vin în România.

Testul lunii septembrie

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, a cinematografelor, a sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie.

Fiecare dintre aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici.

Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre.

Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă”, spunea Tătaru în urmă cu două zile.