Evenimentul ZileiActualitateSe fac mii de angajări în România. Poți să ai și doar 10 clase. Anunțul a fost făcut astăzi, 24 ianuarie

Se fac mii de angajări în România. Poți să ai și doar 10 clase. Anunțul a fost făcut astăzi, 24 ianuarie

Se fac mii de angajări în România. Poți să ai și doar 10 clase. Anunțul a fost făcut astăzi, 24 ianuarie
Conducerea Societății de Transport București (STB) amenință cu concedierea șoferilor greviști și anunță că a inițiat procedura de recrutare a unor înlocuitori.

Directorul STB, Adrian Criț, a susținut o declarație de presă, luni dimineață, în care a făcut o serie de precizări legate de situația companiei. El a precizat că a fost demarată procedura de angajare de şoferi de autobuz, în vederea înlocuirii celor care nu doresc să reia lucrul. Adrian Criț a precizat că legea se aplică și nu se negociază, făcând referire la hotărârile instanței care au declarat greva ilegală.

„Nu există termenul de negociere atunci când vorbim de aplicarea legii. Legea nu se negociază, legea se aplică. E vorba de Hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care greva a fost declarată ilegală. Legea obligă angajaţii din serviciul public să asigure funcţionarea şi continuarea activităţii. De la această realitate porneşte din păcate situaţia transportului public din Bucureşti”, a declarat Adrian Criţ.

El a explicat că au fost luate mai multe măsuri, în ultimele zile, în contextul în care șoferii au refuzat să iasă pe traseu. Între acestea și decizia de a angaja alţi şoferi, anunţul de angajare fiind deja postat pe site-ul STB. El a precizat că vor fi angajați până la câteva mii de șoferi, în caz de necesitate. Potrivit anunțului de angajare, candidații pot să aibă și 10 clase.

Anunțul de angajare, AICI.

„Ca şi măsuri pe care le-am luat: am notificat angajaţii asupra obligaţiilor de serviciu pe care le au, am formulat două plângeri penale asupra persoanelor care au declanşat această grevă ilegală şi vom aplica cu fermitate prevederile Codului Muncii de respectare a sarcinilor şi obligaţiilor de serviciu. Pe site-ul STB astăzi a fost publicat anunţul de angajare pentru şoferi de autobuze. Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ şi în continuare protestează fără să aibă nicio dorinţă”, a transmis şeful STB.

Sursa foto. EVZ

Cine va fi concediat și cine va scăpa

Adrian Criț a precizat că nu vor fi concediați mii de salariați din cadrul STB, ci doar cei care nu s-au prezentat la lucru, în funcție de concluziile cercetărilor disciplinare.

„Aplicăm tot ce e scris în Codul Muncii contra angajaților care nu și-au îndeplinit sarcina de serviciu. Se fac listele cu persoanele care au încălcat contractul colectiv de muncă, situația trebuie remediată. Cine nu e prezent la muncă trei zile consecutiv, va avea contractul de muncă desfăcut. Ne dorim personal de calitate, vom fi mai duri în selecția personalului. Salariile în STB sunt motivante. Sunt mii de angajați, nu spun că vor pleca toți. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu o fac eu. Se va analiza caz cu caz. Sunt liste cu cei care nu s-au prezentat la muncă. După ce se vor verifica se fac comisii de analize, se notifică angajații și facem ce scrie în contract”, a subliniat directorul.

Conducerea STB face apel la dialog

Adrian Criț a precizat că există în continuare disponibilitate pentru dialog în vederea rezolvării problemelor reclamate de sindicaliști. El a precizat, însă, că pierderile înregistrate de companie prin această grevă se ridică la 4,8 milioane de lei.

„Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lucru”, a mai precizat Adrian Criț.

Protestul angajaților STB continuă pentru a cincea zi la rând, la mai multe autobaze și depouri din București.

 


Accesează: