Evenimentul Zilei > Actualitate > Se credea că au dispărut! Animalele preistorice din filme, dezgropate în Mexic
Se credea că au dispărut! Animalele preistorice din filme, dezgropate în Mexic

Se credea că au dispărut! Animalele preistorice din filme, dezgropate în Mexic

Cercetătorii din Mexic au făcut o descoperire uluitoare. Fosilele mai multor mamuți au fost descoperite și dezgropate din locul în care trebuia să se construiască un nou aeroport.

Cercetătorii din Mexic au descoperit un „cimitir” de mamuți, în care au găsit fosilele a peste 70 de exemplare. Excavările nu aveau ca scop vreo descoperire, ci pregătirea terenului pentru a construi un nou aeroport, notează Dailymail.

Imaginile incredibile făcute la locul excavărilor au devenit imediat virale și prezintă scheletul complet alb al giganților preistorici.

Rămășițele fosilizate ale mamuților, predecesori ai elefanților așa cum îi știm în prezent, au fost găsite pentru prima dată, de fapt în anul 2019, dar acum au fost și fotografiate, descoperirea fiind făcută publică.

Munca antropologilor continuă. Aceștia au mai descoperit un posibil scenariu: cel mai probabil mamuții au fost vânați de oamenii din Neolitic, în urmă cu 15.000 de ani.

Anul trecut, aceiași cercetători au anunțat descoperirea a două gropi construite de oamenii din trecut, care erau folosite pentru a captura mamuții. Gropile au fost găsite la aproximativ 20 de kilometri de locul în care s-au găsit și rămășițele giganților.

Descoperirea a fost făcută pe terenul unde trebuia să se construiască noul Aeroport Internațional Felipe Angeles, în orașul Santa Lucia.

În același sit au mai fost găsite craniile a 15 persoane despre care se crede că sunt din perioada pre-hispanică.

Muncitorii de la Institutul Național de Antropologie și Istorie au lucrat la acest sit încă de când primele fosile ale mamuților columbieni au fost găsite.

Cercetătorii au crezut inițial că vor găsi doar 12 mamuți îngropați de timp în acel sit, dar până la momentul prezent, echipa a descoperit aproape 70 de specimene.