Se caută soluții pentru ”intersecția morții”

Se caută soluții pentru ”intersecția morții”

Autoritățile caută o soluție pentru a transforma cea mai periculoasă intersecție din România în una sigură. În ultimii cinci ani au avut loc aici zece accidente extrem de grave, cu numeroși morţi şi zeci de răniţi, dar aproape zilnic, în intersecție au loc accidentări ușoare, soldate doar cu avarii și leziuni nesemnificative. Intersecţia este o capcană mai ales pentru şoferii din alte judeţe. Cauzele sunt identice, de fiecare dată: șoferii nu respectă indicatoarele și au viteza neadaptată.

Vorbim de  intersecţia Drumului Naţional 15 cu Drumul Judeţean 156A din localitatea Girov, judeţul Neamţ.  Șoferii îi spun ”intersecția morții”, iar oamenii legii o numesc ”punctul negru”. Pentru evitarea producerii altor tragedii, s-a propus semaforizarea celebrei intersecții sau realizarea unui sens giratoriu în mijlocul ei. Prefectul județului spune că ideală ar fi semaforizarea, dar, în plus, ar vrea să fie montată și ”o cameră de luat vederi în format inteligent”, care să optimizeze traficul.

Județul a solicitat alocare de fonduri și o expertiză de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a pune în operă cea mai optimă soluție. ”Am avut constituită o comisie la nivelul judeţului cu reprezentanţi de la Autoritatea Rutieră Română, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, Serviciul Poliţiei Rutiere, de la Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, în legătură cu «punctul  negru», aşa cum e cunoscut pe harta oamenilor legii, respectiv intersecţia de la Girov («punct negru» însemnând că acolo sunt cazuri frecvente în care se înregistrează accidente foarte grave cu victime sau accidente mortale.

(…) În urma şedinţei, am solicitat amenajarea intersecţiei cu semafoare şi camere de luat vederi în format inteligent pentru a nu bloca circulaţia nici pe drumul naţional nici pe cel judeţean, şi pentru a avea o intersecţie care să permită un trafic fluid şi să prevină accidentele. În acest sens, am cerut Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi să aloce fonduri pentru anul curent – 2020 – pentru amenajarea acestei intersecţii.

Urmează să se facă o expertiză de către cei de la DRDP care să ofere şi standardizarea de preţ, dar şi soluţia cea mai potrivită. Din datele pe care le-am primit preliminar nu ar fi o investiţie foarte mare şi este realizabilă în cursul acestui an”, a spus prefectul George Lazăr, conform Realitatea media.

Sursa foto: Realitatea media

Ne puteți urmări și pe Google News