Se așteaptă intervenția de urgență a Patriarhului Daniel! Enoriașii sunt în pragul revoltei

Se așteaptă intervenția de urgență a Patriarhului Daniel! Enoriașii sunt în pragul revoltei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a luat măsuri fără precedent, de la starea de urgență, pentru a preîntâmpina răspândirea noului coronavirus.

Printre măsurile luate de cei de la Arad se numără inclusiv închiderea tuturor bisericilor, pentru o durată de 14 zile. Pe listă măsurilor adoptate se mai regăsesc închiderea piețelor nealimentare și a sălilor de jocuri de noroc.

Potrivit unor surse oficiale la nivelul județului Arad, în județ s-a înregistrat deja cifra de 1.43 cazuri de persoane infectate la 1.000 de locuitori, în creștere față de săptămâna trecută, când acest indice a fost de 1.27 cazuri la mia de locuitori. Dacă acest indice ar ajunge la 1.5, atunci vor fi luate alte măsuri speciale, cum ar fi închiderea școlilor, a restaurantelor și a cafenelelor. În prezent, școlile din Arad funcționează după scenariul galben, cu aplicarea scenariului roșu, acolo unde există mai multe cazuri Covid-19 confirmate, ceea ce înseamnă că elevii învață la școală, dar și de acasă, în sistem online.

La nivelul localităților Lipova, Livada, Socodor și Zimandu Nou autoritățile județene au decis să suspende activitatea restaurantelor și cafenelelor pentru o perioadă de șapte zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patriarhul este așteptat să intervină

În luna martie 2020, când a fost instituită starea de urgență, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a făcut un apel credincioșilor de a respecta măsurile sanitare luate de autoritățile statului. ”Biserica Ortodoxă Română se adaptează treptat și responsabil, în funcție de evoluția situației provocate de epidemie, așa cum o fac toate instituțiile importante din țară, respectând și promovând în spațiul public recomandările autorităților de stat. Biserica face un apel părintesc către toți credincioșii ei pentru a avea încredere în autorități și a respecta măsurile instituite de acestea este doar o instituție de utilitate publică, ci și o comunitate de credință vie, iubire milostivă și speranță sfântă, virtuți care trebuie manifestate mai ales în perioade de mari încercări”.

De exemplu, la Iași, la pelerinajul de Sfânta Paraschiva, autoritățile au luat decizia de a împiedica pelerinii din alte județe să vină la racla cu sfintele moaște. În acest an, accesul va fi permis doar celor ca au buletin de Iași.