Jumătate dintre respondenţi au menţionat că pot asigura o creştere de 50 de lei şi doar 3,6% ar putea susţine majorarea de peste 200 de lei propusă de actualul guvern. Reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii susţin că o creştere a salariului minim trebuie realizată în funcţie de evoluţia indicatorilor macroeconomice şi de prognozele de dezvoltare.

Preşedintele Consiliului, Florin Jianu a explicat că decizia trebuie însoţită de stimularea investiţiilor, reducerea birocraţiei şi mai ales de scăderea fiscalităţii.

„În general, patronii susțin creșterea salariilor, dar cu găsirea de soluții compensatorii. Nu e normal ca jumătate din bani să meargă la stat. De aceea, o primă propunere pe care angajatorii o fac e aceea ca, dacă există această mărire a salariului minim pe economie, diferența dintre salariul actual, adică de la 2.080 de lei la 2.260 de lei, această diferență de 180 de lei să nu fie impozitată, iar banii să ajungă efectiv de la salariaţi”, a conchis Florin Jianu, potrivit Radio România Actualități.