Paște 2020. Recomandările includ, bineînțeles, reguli foarte stricte de igienă pe care angajații companiilor vor trebui să le respecte. Acestea prevăd și instrucțiuni implementarea planului de curățare și dezinfecție, precum și accesul consumatorilor în unităților de vânzare cu amănuntul, scrie Mesageruldesibiu.

Cea mai importantă regulă este ca persoanele să păstreze distanța minimă obligatorie de 1,5 metri față de o altă persoană.

În contextul Sărbătorilor Pascale și al pandemiei de Coronavirus, crescătorii de ovine au primit câte un set de reguli pentru sacrificarea mieilor în ferma proprie. Acest procedeu se va derula doar în următoarele condiții:

La nivelul fermei/exploatației trebuie să fie asigurate facilități, astfel încât să fie respectate regulile generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, astfel:

  1. încât procesul de sacrificare a mieilor să nu compromită siguranța cărnii și a organelor;
  2. Controlul stării de sănătate a animalelor, respectiv efectuarea examenului ante-mortem de către un medic veterinar oficial;
  3. Verificarea respectării regulilor de bunăstare a animalelor în timpul sacrificării;
  4. Efectuarea examenului post-mortem al cărnii și organelor de către un medic veterinar oficial;
  5. Verificarea eliminării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman;
  6. Verificarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel;
  7. Respectarea distanței minime sociale stabilită de CNSSU.