Editura Evenimentul si Capital

Scutirea de impozit pe profit reinvestit, din iulie

13-08/profit-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 767 Vizualizari

Guvernul a elaborat proiectul privind această măsură, care ar urma să fie implementată de la 1 iulie. Scutirea se va acorda pentru echipamente tehnologice - maşini, utilaje şi instalaţii de lucru -, se arată în proiect, și va fi valabilă pentru investiţiile care vor fi făcute începând cu 1 iulie până la 31 decembrie 2015.

Impactul bugetar va fi de 137,5 milioane lei, în a doua jumătate a anului, estimează ministerul.

„Profitul investit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice -maşini, utilaje şi instalaţii de lucru - astfel cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, folosite în scopul obţinerii de venituri impozabile, este scutit de impozit,”, se menționează în proiect.

Scutirea de impozit pe profit aferentă investiţiilor realizate se acordă în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă.

În proiect se mai menționează că pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2014, în aplicarea facilităţii se ia în considerare profitul contabil înregistrat începând cu data de 1 iulie 2014 şi investit în activele menţionate la alin. (1) produse şi/sau achiziţionate după aceeaşi dată.

Potrivit documentului, contribuabilii care beneficiază de prevederile alin. (1) au obligaţia de a păstra în patrimoniu echipamentele tehnologice respective cel puţin o perioadă egală cu jumătate din durata normală de funcţionare a acestora, stabilită potrivit Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe.

În cazul nerespectării acestei condiţii, pentru sumele respective se recalculează impozitul pe profit şi se stabilesc majorări de întârziere, de la data aplicării facilităţii, potrivit legii.

Viorica Dancila, SAH la Dragnea! Declaratiile care o pot arunca afara din guvern

Pagina 1 din 1


Tag-uri: profit, impozit, scutireStirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI