Guvernul va lua în discuţie majorarea tarifelor pentru călătoriile cu metroul şi trenul în perioada imediat următoare.
Ultima creştere a tarifelor practicate de CFR Călători şi Metrorex a avut loc în anul 2007. Aceste companii înregistrează piederi, astfel că una dintre soluţii a reprezentat-o majorarea tarifelor.
Astfel, de mâine, călătorii ar fi trebuit să scoată mai mulţi bani pentru a cumpăra o cartelă la metrou sau un bilet de tren. Numai că majorarea tarifelor a fost amânată.
''Se vor scumpi (cartele de metrou şi biletele de tren, n.r) în perioada imediat următoare'', au declarat pentru evz.ro reprezentanţii Ministerului Transporturilor.
Cel mai probabil creşterea va fi de 8%, aşa cum anunţa evz.ro la începutul acestei luni.
Fostul ministru Radu Berceanu anunţa că Executivul va lua în discuţie majorarea tarifelor cu 8%, de la 15 septembrie. Numai că proiectul urma să fie discutat fie în şedinţa de miercurea trecută a Guvernului, fie în cadrul şedinţei care va avea loc mâine. Între timp, ministrul Berceanu a fost remaniat, astfel că nu s-a stabilit data la care va fi discutată propunerea de scumpire a biletelor de tren şi a cartelelor de metrou.
Ce s-ar mai putea scumpi
Pentru a reduce pierderile, Guvernul s-a angajat faţă de FMI să majoreze tarifele practicate de 10 companii controlate de stat, respectiv Compania Naţională de Căi Ferate CFR, Societatea Naţională de Transport CFR Călători, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Metrorex, CFR Marfă, Electrocentrale Bucureşti, Societatea Comercială Electrificare CFR şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare. Acestea nu vor putea înregistra pierderi mai mari de 4 miliarde de lei până la sfârşitul acestui an.
Întrebat dacă şi tarifele practicate de CNADR vor creşte, Adrian Moşneag a răspuns că nu poate oferi un detalii în acest sens.