Scrisoare neașteptată pentru Orban, de peste Prut. „Suntem convinși că vom găsi soluțiile”

Scrisoare neașteptată pentru Orban, de peste Prut. „Suntem convinși că vom găsi soluțiile”

Proaspăt desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Ludovic Orban a primit o scrisoare emoționantă din Republica Moldova.

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Năstase, i-a transmis felicitări premierului desemnat Ludovic Orban și a făcut un apel pentru continuarea procesului de apropiere între România și Basarabia. El a punctat, în mesaj, buna relație pe care o are cu liderul liberal și și-a manifestat încrederea că președintele Klaus Iohannis va câștiga încă un mandat.

Scrisoarea vine în contextul în care surse politice spun că PNL ar putea avea alături la guvernare PMP, partid care a cerut înființarea unui minister special pentru relația cu Republica Moldova.

Mai jos, integral, mesajul vicepremierului Andrei Năstase:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Stimate Domnule Președinte Ludovic ORBAN,

Vă scriu aceste rânduri în numele meu personal și al tuturor celor de care ați fost atât de aproape în ultimii ani, prin abordările publice și acțiunile dumneavoastră și ale colegilor din Partidul Național Liberal.

Noi, cei din Blocul ACUM, singurii mesageri onești ai dorinței poporului din Republica Moldova pentru democratizarea, emanciparea și modernizarea societății noastre, vă transmitem sincere felicitări pentru nominalizarea, de către Excelența Sa, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la înalta și plina de responsabilitate funcție de prim-ministru al României.

Vă asigurăm de prețuirea noastră pentru tot ce ați făcut și veți face în continuare pentru Chișinău și pentru Republica Moldova, pentru triumful democrației și al valorilor acesteia, valori care au fost puse în paranteze, în ultimii ani, atât la București, cât și la Chișinău.

Vă dorim succes și reușite în noua funcție pe care știm sigur că o veți onora prin decizii corecte și echitabile pentru fiecare cetățean al României și vă rugăm să nu uitați niciodată de cei mai loiali și mai buni prieteni pe care-i aveți în stânga Prutului.

Dorința noastră de a dezvolta proiecte comune cu administrații de succes din România este esențială și constantă și va fi potențată de faptele noastre concrete care vor putea fi măsurate imediat după finalizarea alegerilor locale din Republica Moldova.

Având certitudinea că Președintele României, domnul Klaus Ioahannis, va obține un al doilea mandat de Președinte al României și având în vedere seriozitatea cu care știm că veți aborda viitorul parcurs european al României, suntem convinși că vom găsi toate soluțiile care pot apropia și mai mult Republica Moldova de spațiul economic, social, cultural, istoric și național căreia aparține de drept, de România și de Uniunea Europeană.

Cu deosebită stimă, Andrei Năstase”