Scriitorul Ștefan Mitroi, o nouă întâlnire cu fanii literaturii bune. Lansează cartea „Poveștile cerului, poveștile pământului”

Scriitorul Ștefan Mitroi, o nouă întâlnire cu fanii literaturii bune. Lansează cartea „Poveștile cerului, poveștile pământului”

Dacă e joi, e Mitroi! Acesta este un slogan frumos pentru o lansare de carte, o rubrică de ziar sau o emisiune tv. Pentru că Ștefan Mitroi este scriitor, ziarist și a realizat și emisiuni culturale la TVR și Prima.

Muzeul Național al Literaturii Române, găzduiește joi, 1 iulie, la ora 17, în grădina din strada Nicolae Crețulescu, numărul 8, un dublu eveniment: lansarea cărților „Poveștile cerului, poveștile pământului”, scrisă de Ștefan Mitroi, și „Vieți înveșnicite. În lumea cărților lui Ștefan Mitroi”, autor, criticul literar Mioara Bahna. Ambele volume au apărut la prestigioasa editură RAO.

Vor fi prezenți la acest eveniment Radu Voinescu, șeful Secției de Critică a Uniunii Scriitorilor,  Floarea Calotă, în calitate de comentator literar, nu de interpretă de muzică populară, scriitorii Daniela Șontică, Emil Lungeanu, Florin Dochia, Firiță Carp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actrița Ioana Calotă-Philippide și cântărețul de muzică folk Raul Cârstea vor susține un moment artistic.

Se anunță, așadar, o seară de poveste la care sunt invitați toții iubitorii cărților lui Ștefan Mitroi. Moderator va fi Loreta Popa.

Pentru cei care nu au citit vreo carte scrisă de Ștefan Mitroi cred că Mioara Bahna a creionat cu/și în esență portretul lui de scriitor.

„Din punctul meu de vedere, Ștefan Mitroi este un scriitor din prima linie valorică a literaturii române actuale, iar cartea lui „Dulce ca pelinul” (căreia i s-a decernat Premiul Academiei Române) este, cu siguranță, o capodoperă indiscutabilă, care, dacă se va mai citi literatură în anii ce vin, va fi una dintre marturiile prin care arta contemporană va fi cunoscută și apreciată de urmași. Este „cartea cărților” lui”, a scris Mioara Bahna pe coperta volumului său despre lumea cărților lui Ștefan Mitroi.