Evenimentul Zilei > Social > Scriitorul Gabriel Garcia Marquez se simte mai bine şi vrea să fie externat
Scriitorul Gabriel Garcia Marquez se simte mai bine şi vrea să fie externat

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez se simte mai bine şi vrea să fie externat

Spitalizat la Ciudad de Mexico de la 31 martie pentru o infecţie pulmonară şi urinară, scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, se simte mai bine şi vrea să se întoarcă acasă, a anunţat sâmbătă fiul său.

”Starea sa se îmbunătăţeşte şi îşi doreşte să se întoarcă acasă”, le-a spus jurnaliştilor fiul său, Gonzalo Garcia Barcha, la ieşirea de la spitalul Salvador Zubiran, în sudul capitalei mexicane, unde este internat scriitorul.

Gabriel Garcia Marquez, în vârstă de 87 de ani, a fost spitalizat din cauza unei deshidratări şi a unei infecţii pulmonare şi la căile urinare. Potrivit lui Gonzalo Garcia Barcha, tatăl său ar urma cel mai probabil să fie externat marţi, transmite Agerpres citând AFP.

Ultima apariţie publică a lui Gabriel Garcia Marquez datează de la 6 martie, când a ieşit la uşa reşedinţei sale din sudul capitalei mexicane, unde locuieşte de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe jurnaliştii veniţi să-l viziteze cu ocazia aniversării sale.

El a apărut zâmbitor, a primit cadouri şi s-a lăsat fotografiat, însă nu a făcut nicio declaraţie în faţa presei. În ultimii ani însă, scriitorul şi-a limitat apariţiile şi declaraţiile din cauza stării precare de sănătate.

Gabriel Garcia Marquez, premiat cu Nobelul pentru Literatură în 1982, este autorul unor romane celebre precum ”Un veac de singurătate” (1967), ”Cronica unei morți anunțate” (1981), ”Dragostea în vremea holerei” (1985).