"Şcolile, prioritatea zero a Poliţiei"

"Şcolile, prioritatea zero a Poliţiei"

Ministrul interimar al Internelor a participat astăzi la bilanţul Poliţiei Capitalei. La finalul întâlnirii, Dan Nica a afirmat că "şcolile reprezintă prioritatea zero a poliţiştilor" şi că trebuie luate măsuri ferme la unităţile de învăţământ.

"Sunt foarte multe şcoli în care traficanţii de droguri se duc şi le dau gratis droguri copiilor tocmai în ideea de a-i face viitori utlizatori de droguri", a precizat Dan Nica, citat de Mediafax.

Mai mult, ministrul interimar al Internelor a spus că în unele unităţi de învăţământ sunt grupuri organizate care îi şanteajează pe elevi şi îi supun la anumite violenţe.

Nica a subliniat că în perioada următoare colaborarea dintre Poliţie şi Parchetul Tribunalului municipiului Bucureşti se va realiza în condiţii mult mai bune, neputând accepta lăsarea în libertate a infractorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În final, ministrul interimar al Internelor a afirmat că jumătate dintre infracţiunile înregistrate la nivel naţional au loc în Capitală.

Nu s-a decis cine va conduce DGIPI

La finalul întâlnirii, Dan Nica a declarat că până în prezent nu a fost luată nicio decizie în privinţa persoanei care va fi numită la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a ministerului.

Referitor la conducerea Ministerului de Interne, Dan Nica a spus că nu s-a luat în discuţie acest lucru, iar hotărârea PSD în cazul numirii unui ministru va fi anunţată de preşedintele Mircea Geoană.

Ieri, chestorul Virgil Ardelean a renunţat la funcţia de conducere a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI. Poreclit "Vulpea", Ardelean a fost cel care a iscat scandalul din Ministerul de Interne, care a dus la demisia ministrului Gabriel Oprea şi la un conflict deschis în Partidul Social-Democrat.

Vicepremierul Dan Nica a fost numit, tot ieri, în funcţia de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, în locul lui Gabriel Oprea.

CITIŢI ŞI: Oprea a demisionat. Dan Nica, interimar la Interne

Traian Băsescu pierde un pion

În PSD se dă un război fără prizonieri

EDITORIALUL EVZ: Spre un guvern minoritar al PDL