Evenimentul Zilei > Social > Se ÎNCHID ȘCOLILE din cauza EPIDEMIEI de GRIPĂ. Ecaterina Andronescu a făcut ANUNȚUL
Se ÎNCHID ȘCOLILE din cauza EPIDEMIEI de GRIPĂ. Ecaterina Andronescu a făcut ANUNȚUL

Se ÎNCHID ȘCOLILE din cauza EPIDEMIEI de GRIPĂ. Ecaterina Andronescu a făcut ANUNȚUL

Ministrul Educației susține, după constatarea epidemiei de gripă, că inspectoratele școlare împreună cu direcțiile sanitare decid dacă se suspendă sau nu cursurile din cauza virusului.

„Noi, in acest moment, trimitem la toate inspectoratele teritoriale. Unde e cazul se pot preda cursurile, decide inspectoratul cu directia sanitara. Ma asteptam la un absenteism mai mare. Ieri au fost, la nivel national,peste 500 de absente. La două milioane de elevi nu e o problema, zic eu”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Ministrul a precizat că dotarea scolilor cu sapun este responsabilitatea autoritatilor locale, a directorului unitatilor, mentionand ca responsabilitatea apartine si parintilor.

„Inspectorul școlar de la București, inspectorul școlar general, doamna profesor Neacșu, când ne-a raportat situația, cu asta a început: în toate școlile avem apă și săpun. Cred că responsabilitatea e a directorului de școală, a profesorilor de acolo, a autorităților locale”, a completat ministrul Educației.