Copii chinuiți în școlile din București. Obligați să învețe în trei schimburi!

Copii chinuiți în școlile din București. Obligați să învețe în trei schimburi!Școli. Sursa foto: Arhiva EvZ

Copii chinuiți în școlile din București. În mai multe unități de învățământ din București, programul va fi organizat în trei schimburi. Prefectura Capitalei dă vina pe lispa de spațiu sau pe lucrări.

Astfel, în 11 dintre școlile din București elevii vor fi nevoiți să meargă la cursuri după-masa. Rareș Hopincă, prefectul municipiului București, s-a alăturat joi unei ședințe de lucru desfășurate la sediul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Totul în scopul pregătirii deschiderii noului an școlar.

Evenimentul a reunit participanți precum inspectorul școlar general Vlad Drinceanu și inspectorii responsabili de managementul instituțional din cele șase sectoare ale capitalei.

Școlile din București, ore în trei schimburi

Dintre cele 427 unități de învățământ de stat din București, 11 dintre ele se confruntă cu insuficiență de spațiu sau sunt supuse unor lucrări de reabilitare, modernizare sau extindere.

Ceea ce determină organizarea cursurilor în trei schimburi, fie în totalitate, fie parțial. În plus, ca urmare a lucrărilor în desfășurare, mai multe unități de învățământ au fost relocate, iar orele de curs au fost mutate în alte locații.

Învățământul preuniversitar din București este, în linii mari, pregătit pentru un nou an școlar. Luni, 11 septembrie 2023, peste 275.000 de copii din toate ciclurile de învățământ vor începe cursurile în cadrul unităților de învățământ de stat din Municipiul București.

Avem la nivelul Municipiului o populație școlară în continuă creștere, iar normativele actuale impun o diminuare a numărului maxim de copii în clase. Din acest motiv, există o mare presiune a spațiului în infrastructură școlară din majoritatea sectoarelor”, a declarat prefectul Rareș Hopincă.

Rareș Hopincă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Prefectul Capitalei face inspecții 

În aceeași zi, prefectul a efectuat o serie de inspecții în diverse unități școlare. El a verificat starea lor înainte de începerea noului an școlar.

Ulterior, a spus că din constatările din teren și raportările administratorilor, școlile sunt pregătite pentru a primi copiii.

Numai că, trebuie să se mai facă o serie de investiții pentru modernizarea, extinderea și dotarea unităților de învățământ. A reieșit că, în timp ce unele sectoare din București sunt avansate în ceea ce privește modernizările în școli, altele au încă restanțe.