15 septembrie cade anul acesta într-o zi de sâmbătă, iar copiii vor începe anul școlar 2018-2019 cu câteva zile mai devreme, luni, pe 10 septembrie. Ministerul Educației a aprobat calendarul examenelor din noul an școlar, după cum urmează.

Bacalaureatul va începe pe data de 3 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmând ca pe 4 iunie să aibă loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în 12 – 13 iunie se vor evalua competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă – Limba şi literatura română – Ea) – va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba şi literatura maternă – Eb)- este programată pe 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului pe 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura pe 4 iulie.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. z Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a

Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018-2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia pe 7 iunie 2019. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, urmând a avea loc în data de 18 iunie 2019, fiind urmată de proba la matematică, în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă – pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie. Examenul se va încheia pe 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

 

Te-ar putea interesa și: