Schimbări MAJORE în programul PRIMA CASA. Care sunt noile CONDIȚII

Schimbări MAJORE în programul PRIMA CASA. Care sunt noile CONDIȚII

Programul „Prima casa" urmează sa fie modificat. Creditele pentru locuințe se vor acorda doar tinerilor cu vârste până în 35 de ani, care au venituri de până la 3000 de lei.

Proiectul va fi pus în transparen?a decizionala pe pe site-ul Ministerului de Finanțe și va avea numeroase schimbari, conform dcnews.ro

  • Pentru anul 2019, se alocă un plafon al garantiilor care pot fi emise potrivit art. 1 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificari și completari prin Legea nr. 368/2009, cu modificările si completările ulterioare, de 2.000 milioane lei.
  • În anul 2019, pentru plafonul prevazut la alin. (46), se suspendă aplicarea prevederilor art. 2.7 din Protocolul-cadru prevăzut în anexa nr. 6 la Ordinul ministrului finanțelor publice si al ministrului întreprinderilor mici si mijlocii, comertului si mediului de afaceri nr. 2225/994/2009 pentru aprobarea Convenției privind implementarea programului "Prima casa" si a Conventiei de garantare si pentru reglementarea unor masuri necesare pentru aplicarea prevederilor art. 10 din anexa nr. 1 la Hotarârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa", cu modificarile și completarile ulterioare. 

Proiectul  presupune ca sa fie acordate credite Prima Casa doar tinerilor cu vârste pâna în 35 de ani, cu salarii de pâna la 3.000 de lei. 

Programul „Prima casa" a fost implementat la nivelul anului 2009, într-un context în care fluxurile specifice tranzacțiilor pe piața imobiliara erau blocate. Atunci persoanele fizice se confruntau cu dificultați în accesarea unui credit de investiții imobiliare destinat achiziționarii sau construirii unei locuințe.

Ne puteți urmări și pe Google News