Evenimentul Zilei > International > Schimbare istorică în topul celor mai populare domenii web. Părea imposibil, dar Google a fost depășit
Schimbare istorică în topul celor mai populare domenii web. Părea imposibil, dar Google a fost depășit

Schimbare istorică în topul celor mai populare domenii web. Părea imposibil, dar Google a fost depășit

Un an foarte bun pentru TikTok, care a reușit să depășească de multe ori, pe parcursul lui 2021, la capitolul trafic, celebrul motor de căutare Google.

TikTok, proprietatea grupului chinez ByteDance, a reușit să dea marea lovitură în acest an. Și asta pentru că a devenit cel mai popular domeniu web din lume, depăşind chiar şi Google, cel mai popular motor de căutare.

Performanță istorică pentru TikTok, care a reușit să depășească cel mai popular motor de căutare, Google

Compania de securitate cibernetică Cloudflare a indicat într-un mesaj publicat pe blogul său că TikTok a ocupat prima dată primul loc pe 17 februarie, însă doar pentru o zi. Platforma de înregistrări video scurte s-a situat, de asemenea, pe locul fruntaş în martie şi în mai, însă abia pe 10 august a ocupat primul loc timp de câteva zile.

Cloudfare a menţionat că au fost câteva zile în care Google s-a situat pe primul loc, însă TikTok a condus în octombrie şi noiembrie, inclusiv de Ziua Recunoştinţei (25 noiembrie) şi de Black Friday (26 noiembrie). În anul 2020, TikTok s-a clasat pe locul al şaptelea în topul celor mai populare domenii web, ceea ce ilustrează un salt semnificativ comparativ cu anul trecut.

Cine se mai află în topul celor mai populare domenii web în anul 2021

În topul celor mai populare domenii web în 2021 urmează platforma Facebook a companiei Meta, apoi Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter şi WhatsApp.

TikTok a fost, de asemenea, cea mai populară reţea socială în acest an, depăşind Facebook. Primele cinci poziţii sunt completate de YouTube, Twitter şi Instagram, urmate de Snapchat, Reddit, Pinterest, LinkedIn şi Quora, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte serviciile de mesagerie online, WhatsApp se menţine în frunte, urmată de Telegram, la fel ca anul precedent, urmate de WeChat şi Signal. Potrivit datelor furnizate de Cloudflare, Netflix şi YouTube au fost principalele site-uri de streaming în 2021, însă platforma HBO Max, situată pe poziţia a patra a depăşit Hulu, iar Paramount+, lansată în martie, s-a clasat pe poziţia a opta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.