Evenimentul Zilei > Economie > Schimbare de lider pe piața farma. Afaceri sănătoase în TOP 300 Capital
Schimbare de lider pe piața farma. Afaceri sănătoase în TOP 300 Capital

Schimbare de lider pe piața farma. Afaceri sănătoase în TOP 300 Capital

Dezvoltarea continuă din ultimii ani, susținută de investiții pe măsură, a condus la răsturnarea clasamentului pe segmentul farmaceutic. Antreprenorii români cu businessuri în acest sector au avut anul trecut o evoluție bună a cifrei de afaceri și au înregistrat profituri pe măsură.

 Sănătatea românilor a contat mult în dezvoltarea afacerilor, iar acest lucru s-a putut observa și din creșterea numărului de farmacii prezente pe piață. Cea mai spectaculoasă dezvoltare a noilor unități îi aparține businessului deținut de Anca Vlad . Grupul Fildas-Catena a consemnat un avans permanent al cifrei de afaceri, de la un exerciţiu financiar la altul, până la 345 de milioane de euro în 2013. În prezent, brand-ul Catena numără peste 500 de unităţi la nivel naţional, lucru care poziționează lanțul de farmacii pe primul loc în clasament. De aici provine și schimbarea pozițiilor în ierarhia averilor, Anca Vlad fiind urmată de Eugen Banciu, cu lanțul de farmacii Dona. La mică diferență se află Ovidiu Buluc, omul de afaceri care deține farmaciile Help Net.

Află din Top 300 Cei mai bogați români, la chioșcuri de vineri, 7 noiembrie, ce s-a întâmplat cu liderul de anul trecut al sectorului farmaceutic.