Scenariu roșu în municipiul Hunedoara și alte cinci localități din județ, din cauza infectărilor cu coronavirus

Scenariu roșu în municipiul Hunedoara și alte cinci localități din județ, din cauza infectărilor cu coronavirusSursa foto: arhiva evz

Numărul de cazuri de covid a crescut mult în ultima perioadă astfel că municipiul Hunedoara și alte cinci localități din județ au intrat în scenariul roșu. La spitale se prezintă tot mai mulți pacienți.

Municipiul Hunedoara, dar și cinci localități din județ au intrat în scenariul roșu, după ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut mult în ultimele zile.

„Suntem pe un trend crescător de ceva timp și în principiu, numărul de cazuri o să mai crească în perioada următoare. Cel mai probabil, până la mijlocul lunii august, când vom fi pe un vârf de val. Avem deja localități în zona roșie, doar că în ultima perioadă ne concentrăm atenția mai mult pe ceea ce înseamnă persoane internate”, spun autoritățile din Hunedoara.

Tot mai mulți pacienți se prezintă la urgență, dar medicii spun că, din fericire, formele de boală nu sunt grave. Sunt multe cazuri internate, dar presiunea pe sistemul medical nu este la fel de mare ca și în valurile precedente ale pandemiei, potrivit Antena3.

Vine valul șase

România se confruntă în ultima perioadă cu o creștere a numărul de îmbolnăviri. În aceastîă săptămână s-au înregistrat în medie aproape 10.000 de cazuri în fiecare zi. Autoritățile dau asigurări că nu va fi impus un nou lockdown.

„În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este utilizarea, în anumite spații închise și transportul în comun, a măștii. Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România, sau a unor restricții care să limiteze activitatea economică și socială”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Mai puține cazuri grave

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că noul val de Covid-19 nu va mai pune așa presiune pe sistemul de sănătate. „Aceste valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție, de obicei banală, și care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele.

Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susținut, pe viitor, să construim un sistem de asistență medicală ambulatorie, de bună calitate”, a mai spus Alexandru Rafila, potrivit Antena3.