„Am opinat în sensul că solicitarea apelanţilor, de a se dispune achitarea în ceea ce priveşte infracţiunea de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală, nu poate fi primită, inculpaţii  T.F. (n.r. – Tahli Fadel) şi Y.M. (n.r. – Yassin Mohamad) acţionând sub aspect subiectiv cu intenţia directă calificată prin scop, chiar dacă modalitatea a fost una subliminală, la limita percepţiei, însă elementul material al infracţiunii  constă în mod evident în acţiunea de a pretinde suma de aproximativ 2 milioane de euro, prevalându-se de o presupusă influenţă asupra organelor judiciare. Probabil, tocmai modalitatea subliminală, ascunsă, conspirativă de a acţiona prin folosirea unui limbaj dual, cu permanente trimiteri la divinitate, uneori mistic a format convingerea majoritară a judecătorilor din completul de divergență în sensul reţinerii împrejurării că faptele nu sunt prevăzute de legea penală şi, pe cale de consecinţă, dispunerea achitării, în temeiul art.396 alin.5 Cod de procedură penală rap.la art.16 alin.1 lit.b teza I Cod de procedură penală”, scrie magistratul în opinia separată.

Medicul Mohamad Yassin a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat de DNA că i-a cerut 2 milioane de euro lui Omar Hayssam pentru a-l ajuta pe sirian să scape de închisoare. În acelaşi dosar a fost achitat şi presupusul intermediar – Fadel Tahli.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat în octombrie 2016 pe Mohamad Yassin şi Fadel Tahli la 3 ani închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani şi 6 luni cu suspendare, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile celor doi şi a dispus achitarea lor. Decizia este definitivă.Unul dintre judecătorii completului de la Curtea de Apel Bucureşti a făcut opinie separată, în sensul menţinerii condamnărilor date de tribunal.

Mohamad Yassin a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, în mod direct şi prin intermediul lui Fadel Tahli, a pretins de la doi denunţători suma de aproximativ 2 milioane euro, în schimbul desfiinţării condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Hayssam Omar.

Mohamad Yassin a fost denunţat la DNA chiar de către Hayssam Omar, dar şi de cei doi intermediari.

„În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct şi prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influenţa exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauză, cu consecinţa punerii în libertate a acestuia din urmă”, susţineau procurorii.