Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, ping-pong între judecători. Dosarul se întoarce la ÎCCJ! A luat foc la Tribunal
Dragnea, ping-pong între judecători. Dosarul se întoarce la ÎCCJ! A luat foc la Tribunal

Dragnea, ping-pong între judecători. Dosarul se întoarce la ÎCCJ! A luat foc la Tribunal

Liviu Dragnea așteaptă marți o pronunțare a Tribunalului București privind contestația pedepsei de trei ani și șase luni primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

UPDATE

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Judecătoarea Manuela Orzată a stabilit definitiv că nu este de competența Tribunalului București să judece cererea de contestație a executării făcută de Liviu Dragnea! Pe cale de consecință, magistratul TB a dispus declinarea dosarului la instanța supremă, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Culmea e că, acum două săptămâni, ÎCCJ a respins o cerere identică depusă de avocații fostului președinte al PSD!

„Când ajunge să se judece această cerere, îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a răbufnit Liviu Dragnea în sala de judecată.


La termenele anterioare, avocaţii lui Liviu Dragnea au solicitat recuzarea judecătoarei care se ocupă de acest caz, Manuela Orzaţă, pe motiv că ea ar fi semnat o cerere adresată de Forumul Judecătorilor din România către CSM de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de două categorii de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea „într-o manifestaţie publică şi într-o emisiune politică”. Cererea de recuzare a fost respinsă.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a două căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul Direcţiei de Protecţia Copilului Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.