Scandalurile ministrului Mariana Câmpeanu, care şi-a pensionat soţul

Scandalurile ministrului Mariana Câmpeanu, care şi-a pensionat soţul

Ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, "l-a pensionat" pe soţul său pe motive medicale. Iulian Câmpeanu a fost fi lmat la nunţi, când se plimba sau când îşi lua nepoţelul de la grădiniţă. Ministrul refuză să facă comentarii sau să-şi dea demisia.

Ministrul PNL al Muncii, Mariana Câmpeanu (65 de ani), a rămas ieri fără replică la dezvăluirea jurnalistică potrivit căreia soţul ei, Iulian, a primit în condiţii dubioase pensie de invaliditate şi indemnizaţie de însoţitor. Cu atât mai mult cu cât într-o filmare recentă, făcută de site-ul investigatiimedia. ro, el nu pare să aibă vreo problemă de sănătate şi, cu atât mai puţin, să aibă nevoie de o altă persoană care să îl însoţească. Scandalul "Pensia" Totul a început acum nouă ani, când Iulian Câmpeanu şi-a depus cererea de pensionare, în martie 2005, la Casa Judeţeană de Pensii - Ilfov, condusă pe atunci de soţia sa. Asta, deşi soţii Câmpeanu locuiau în Bucureşti. Documentul este completat necorespunzător, nefiind clar cărei Case de Pensii îi este adresat. Cererea a venit la doar o zi după ce soţul ministrului Muncii şi-a desfăcut contractul de muncă. Medicii specialişti au considerat că el poate fi încadrat la gradul I de handicap, pentru că în cererea lui apar mai multe boli care l-ar face pe Iulian să aibă probleme grave de locomoţie sau chiar de hrănire. După nicio săptămână, pe 8 martie 2005, Barbu Cerbulescu – medic specialist de expertiza muncii şi angajat al CJP- Ilfov, subordonat Marianei, îi dă lui Iulian decizia asupra capacităţii de muncă. Astfel, Iulian Câmpeanu a făcut cererea de acordare a pensiei înainte de a primi decizia medicală propriu- zisă din partea medicului, anticipând o decizie medicală favorabilă de încadrare ca invalid.

  • UPDATE. Ministrul Muncii i-a dat soțului pensie și cel mai mare grad de invaliditate. Câmpeanu precizează că soțul său suferă de Parkinson și cancer

Soţia l-a scos la pensie În 25 martie 2005, CJP- Ilfov, condusă de Mariana Câmpeanu, emite pentru soţul acesteia decizia 114198, prin care îi acordă "pensie de invaliditate cu îndemnizaţie de însoţitor". Din 2005 şi până în prezent, Iulian Câmpeanu a încasat suma de 54.184 de lei. Numele Marianei Câmpeanu a apărut în mai multe scandaluri de corupţie, dar strategia "câinii latră, caravana trece" a fost aplicată de aceasta de mai multe ori. 1. 3 octombrie 2013: Şeful Corpului de Control al Inspecţiei Muncii, Marian Mizdran, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, pentru obţinerea ilegală de credite bancare. El a fost suspendat din funcţie doar după ce EVZ a publicat sentinţa. 2. 27 mai 2013: Fiul Marianei Câmpeanu, Flavius Cristian, director tehnic în cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. El a fost filmat de site-ul investigatiimedia. ro atunci când folosea o maşină proprietate a RAR. 3. 11 februarie 2013: Directorul de cabinet al Marianei Câmpeanu, Iuliana Coruţ, şi consiliera personală, Paula Mănuceanu, au fost puse sub acuzare pentru că au vândut subiectele de examen pentru o funcţie de consilier- afaceri europene. Numele ministrului apărea în mai multe stenograme DNA. În final, Coruţ a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, iar Mănuceanu la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

  • Prim-ministrul Victor Ponta s-a solidarizat cu Mariana Câmpeanu: Nu consider că trebuie să demisioneze

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se stabileşte gradul de handicap

În timp ce unii pensionari invalizi sunt umiliţi în fel şi chip, fiind purtaţi pe drumuri pentru a-şi dovedi handicapul, alţii sunt privilegiaţii sistemului şi scapă mereu de chinul reevaluărilor. Dacă ar fi după lege, pensia pentru gradul I de handicap ar trebui acordată doar persoanelor care şi-au pierdut total capacitatea de muncă şi nici nu se mai pot îngriji singure, motiv pentru care au dreptul la însoţitor plătit de la bugetul de stat cu circa 600 de lei, lunar. Încadrarea în grad de handicap se face de o echipă multidisciplinară de specialişti, în urma analizei unui dosar ticsit de acte medicale, anchete sociale şi evaluări la faţa locului. (Daniela Şerb) Citiţi şi: Traian Băsescu: Mariana Câmpeanu să DEMISIONEZE dacă soțul ei nu are handicap