Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul spirtului ucigaș ia amploare! Suspect, urmărit de Poliție
Scandalul spirtului ucigaș ia amploare! Suspect, urmărit de Poliție

Scandalul spirtului ucigaș ia amploare! Suspect, urmărit de Poliție

Un suspect în dosarului spirtului contrafăcut este de negăsit!

Este vorba de fratele lui Hamude, stripperul care a participat la Puterea Dragostei, și al cărui tată a fost reținut în același dosar.

Pe numele suspectului a fost emis un mandat de reținere, însă Poliția nu a reușit să-l găsească, potrivit România Tv.

Zece oameni din judeţul Iaşi au murit, în ultimele zile, după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Poliția a declanșat o anchetă în județ precum și la București, unde se pare că ar fi fost fabricat spirtul.
Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital. Cea mai gravă situație a fost în comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu, satul Brătești. Acolo, lunea trecută au murit trei persoane. Ulterior, miercuri, a mai decedat una.
Trei bărbați și o femeie s-au intoxicat cu metanolul aflat în spirtul contrafăcut. Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”.

Marcel Vela a dezvăluit că persoana care a comercializat spirtul contrafăcut a fost identificată.

„În ziua de 24.04.2020, IPJ Iași s-a sesizat cu privire la faptul că pe raza judetului Iași, în perioada 15-24.04.2020, au fost înregistrate mai multe decese cauzate de intoxicația cu alcool metilic, ale unor persoane fără adapost sau consumatori cronici de alcool.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca o societate comercială din mun. Iași a achiziționat de pe raza mun. București, în zilele de 10.04.2020 si 13.04.2020, o cantitate de alcool sanitar denumit SANTE MED, pe etichetă precizându-se ca ar conține alcool etilic.

Societatea comercială din Iași a distribuit la rândul ei acest tip de alcool sanitar, la mai multe societăti de pe raza județului.

S-a procedat la identificarea acestor societăți si ridicarea sticlelor cu acest tip de alcool sanitar, fiind trimise spre analiză la IML Iași, ocazie cu care, în conținut, a fost identificată o concentrație foarte mare de alcool metilic.

A fost identificată persoana din București care a comercializat alcoolul sanitar si societățile comerciale detinute.

În aceasta dimineața au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza mun. București și jud. Ilfov, identificând-se 2 locații unde se fabrica acest produs, comercializat sub denumirea de spirt medicinal, dar folosindu-se alcool metilic, în loc de alcool etilic.

În cauză au fost identificate 2 persoane de cetățenie arabă, care comercializau acest produs, folosindu-se de facturi false, pe numele altor societăți comerciale. Dosarul este în cercetare la Parchetul Trib. Iași”, a spus Vela, potrivit antena3.ro.