Este vorba de fratele lui Hamude, stripperul care a participat la Puterea Dragostei, și al cărui tată a fost reținut în același dosar.

Pe numele suspectului a fost emis un mandat de reținere, însă Poliția nu a reușit să-l găsească, potrivit România Tv.

Zece oameni din judeţul Iaşi au murit, în ultimele zile, după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Poliția a declanșat o anchetă în județ precum și la București, unde se pare că ar fi fost fabricat spirtul.
Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital. Cea mai gravă situație a fost în comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu, satul Brătești. Acolo, lunea trecută au murit trei persoane. Ulterior, miercuri, a mai decedat una.
Trei bărbați și o femeie s-au intoxicat cu metanolul aflat în spirtul contrafăcut. Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”.

Marcel Vela a dezvăluit că persoana care a comercializat spirtul contrafăcut a fost identificată.

„În ziua de 24.04.2020, IPJ Iași s-a sesizat cu privire la faptul că pe raza judetului Iași, în perioada 15-24.04.2020, au fost înregistrate mai multe decese cauzate de intoxicația cu alcool metilic, ale unor persoane fără adapost sau consumatori cronici de alcool.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca o societate comercială din mun. Iași a achiziționat de pe raza mun. București, în zilele de 10.04.2020 si 13.04.2020, o cantitate de alcool sanitar denumit SANTE MED, pe etichetă precizându-se ca ar conține alcool etilic.

Societatea comercială din Iași a distribuit la rândul ei acest tip de alcool sanitar, la mai multe societăti de pe raza județului.

S-a procedat la identificarea acestor societăți si ridicarea sticlelor cu acest tip de alcool sanitar, fiind trimise spre analiză la IML Iași, ocazie cu care, în conținut, a fost identificată o concentrație foarte mare de alcool metilic.

A fost identificată persoana din București care a comercializat alcoolul sanitar si societățile comerciale detinute.

În aceasta dimineața au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza mun. București și jud. Ilfov, identificând-se 2 locații unde se fabrica acest produs, comercializat sub denumirea de spirt medicinal, dar folosindu-se alcool metilic, în loc de alcool etilic.

În cauză au fost identificate 2 persoane de cetățenie arabă, care comercializau acest produs, folosindu-se de facturi false, pe numele altor societăți comerciale. Dosarul este în cercetare la Parchetul Trib. Iași”, a spus Vela, potrivit antena3.ro.